Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz szinte minden nap, valami aljas lépés tesz, mert nem tudják fel fogni, hogy az önkormányzati választásokon leszerepeltek, most a józsefvárosi gyerekeken áll bosszút a Fidesz- írja a kerület ellenzéki polgármestere, Pikó András a facebookon, íme:

Tegnap érkezett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár levele, melyben arról tájékoztat, hogy megváltoztatta nyári döntését és mégsem járul hozzá a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjének fejlesztése ügyében az önkormányzat által kezdeményezett határidő módosításhoz és ezért az állami támogatás visszafizetésére kötelez március 1-i határidővel.

Olyan szintre érkeztünk Kocsis Máté bosszúhadjáratában, ami példa nélküli a Fidesz országlásában is. Ez a döntés a józsefvárosiakat sújtó fideszes politikai bosszúhadjárat megkoronázása: azt akarják elérni, hogy ne legyen hol üdülniük a gyerekeinknek.
A káptalanfüredi gyermektábor ügye a NER korrupcióval átitatott „fejlesztéspolitikájának” állatorvosi lova.

A történet 2015-ben, Kocsis Máté polgármestersége alatt kezdődik, amikor az önkormányzat összeállt az akkor Simicska Lajos tulajdonában álló veszprémi kézilabda klubbal egy közös fejlesztésre. Ennek érdekében a 3,5 hektáros erdő nagy részét kiirtották, hogy a helyére kézilabdacsarnokot, konferenciaközpontot építsenek – mellesleg a gyerekek is használhatták volna nyári időszakban.

Az Orbán és Simicska szakítását jelentő G-nap után a Fidesz elsőszámú oligarcháját el kellett tüntetni innen is, az önkormányzatnak vissza kellett fizetnie az igényelt TAO-pénz egy részét, többször módosítani kellett a projekt tartalmát és átadási határidejét is. 2019 októberében mi egy félkész beruházást vettünk át: a folyamatos késedelem miatt teljesíthetetlen volt a 2020 évvégi határidő, ráadásul a második ütem kivitelezési tervei nem voltak műszakilag megfelelőek.

Az évekig tartó fideszes bénázás alatt megemelkedtek az építési költségek, ezért az eredeti költségvetés már nem volt elegendő a projekt megvalósítására, így az újratervezése is elkerülhetetlenné vált.

Az új önkormányzati vezetést egyetlen cél vezeti: minél hamarabb befejezni a beruházást, hogy több mint 6 év után végre ismét a Balaton mellett, a saját üdülőnkben nyaraljanak a gyerekeink, ahogy az a hatvanas évek óta, a fideszes dúlást megelőzően minden nyáron megtörtént. Ezért, a kivitelezést bonyolító állami céggel közösen dolgoztunk a terveknek a szűkössé vált pénzügyi keretek közé szorításán és kértük az átadási határidő meghosszabbítását egy évvel.

Folyamatos egyeztetésben voltunk az elmúlt évben minden állami szereplővel, a tervek módosításáról minden érintett tudott és egyetértett vele, és ezt írásba is adta. Már csak a határidő módosításának formalitása maradt hátra és akkor 2022 tavaszán átadhattuk volna a gyermeküdülőnket, melyben jövő nyáron végre ismét a józsefvárosi gyerekek pihenhettek volna.

Ezt próbálja most meg ellehetetleníteni a kormány döntése. Miközben a kormány tehát azt várta tőlünk, hogy amit az oligarchák közti csaták, és az előző vezetés tehetetlensége miatt majd’ fél évtizeden át, többször elmulasztottak, azt fél év alatt hozzuk be, aközben egyre biztosabb vagyok benne: soha nem volt céljuk gyermektábor építése. A mi célunk az évek óta húzódó projekt megmentése, költségcsökkentés, a gyermektábori funkció megvalósítása volt.

Ez az, ami a kormány számára elképzelhetetlen: hiszen az emberek szolgálata soha nem is volt céljuk. Oligarchákat kitömni – igen, túlárazott kézilabdacsarnokot építeni haveroknak – igen, eszetlen fakivágást rendezni – igen, de gyermektábort építeni – soha.

Kocsis Máténak és Sára Botondnak tudnia kell: túlmentek egy határon. El a kezekkel a józsefvárosi gyerekektől! Várom és elvárom a Fidesz volt kerületi polgármestereinek és a kerület egyéni országgyűlési képviselőjének magyarázatát és azokat a konkrét lépéseket, amiket tenni terveznek az általuk előidézett helyzet kezelésére és megoldására. Válaszokkal tartoznak nem csak nekem, hanem józsefvárosi szülőknek. Tudják, hol találnak.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: