Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A budapestiek több mint fele szerint a kormány egyes intézkedéseinek valós célja nem más, minthogy nehéz helyzetbe hozza az ellenzéki vezetésű fővárost – derül ki a Publicus Intézet felmérésből.

A Népszava megbízásából, a fővárosiak körében készített reprezentatív közvélemény-kutatásra még az iparűzési adó megfelezése és az agglomerációs járatok miatt kért fővárosi hozzájárulás megemelése előtt került sor. Összességében a fideszesek 93 százaléka egyetért a kormány intézkedésével, az ellenzékiek 97 százaléka nem.

A lap értékelése szerint ritkán válik el ennyire élesen a kormánypárti és az ellenzéki szavazók véleménye, mint a főváros és a kormány viszonyának megítélésekor.

A Publicus Intézet még a karácsonyi ünnepek – az iparűzési adó megfelezése és az agglomerációs járatok miatt kért fővárosi hozzájárulás megemelése – előtt a Népszava megbízásából, a fővárosiak körében készített reprezentatív közvélemény-kutatása szerint ugyanis a Fidesz szavazók alig 12 százaléka tartja úgy, hogy Budapest pénzügyi helyzete valóban annyira rossz, mint amennyire a városvezetés állítja. Az ellenzéki szavazók 67 százaléka ezzel szemben teljesen valósnak látja a városvezetés helyzetértékelését.

Leginkább az MSZP és Momentum hívei, a 18-44 év közöttiek, a diplomások és a munkanélküliek tartják aggasztónak Budapest pénzügyi helyzetét. Buda és Pest népe között nincs különbség, a Duna mindkét oldalán alig valamivel 40 százalék felett van a sötét jövőt látók aránya. – írja a Népszava.

A kormánypártiaknak csupán 7 százaléka ért egyet azzal, hogy a kormány célja a főváros ellehetlenítése lenne, míg az ellenzéki összefogás pártjaihoz tartozók elsöprő többsége szerint ez az igazság. A politikai alapon történő kivételezést ugyanakkor a fideszesek 89 százaléka sem tartja jó vezérlőelvnek.

A következő hét éves uniós pénzügyi ciklus során Magyarországnak jutó uniós támogatás elosztásába a fideszes válaszadók 67 százaléka szerint a kormány bevonja majd Budapestet. Az ellenzéki voksolók ennél jóval szkeptikusabban ítélték meg az esélyeket, alig 40 százalékuk bízik ebben.

Ugyancsak nagy eltérések mutatkoznak a Budapest anyagi helyzetének megítélésében (a kormánypártiak 88 százaléka szerint az nem annyira rossz, mint a városvezetés állítja, az ellenzékiek 67 százaléka viszont egyetért Karácsonyék helyzetértékelésével), illetve az ingyenes parkolással kapcsolatos álláspontokban is.

A kormánypártiak szerint az ingyenesség segítette a járvány megfékezését, az ellenzékiek szerint nem. A fideszesek zöme nem érzékeli, hogy romlott volna a parkolási helyzet, míg az ellenzékiek 90-95 százaléka szerint igen. Összességében a fideszesek 93 százaléka egyetért a kormány intézkedésével, az ellenzékiek 97 százaléka nem.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: