96 éves korában meghalt Bródy Vera, Jászai Mari-díjas báb- és díszlettervező. Halálhírét Hajtó Zoltán, a művész rokona és Kende Júlia volt televíziós vágó is megerősítette, aki rendszeresen tartotta a kapcsolatot Bródy Verával, néhány éve egy filmet is forgatott róla A bábok világa – Fejezetek egy jóboszorkány életéből címmel.

A Jászai Mari-díjas művész először zenei pályára készült, 1947–48-ban a Művész Színház tagja volt, később Győrben játszott. 1951-től az Állami Bábszínház bábkészítője és díszlettervezője, később bábtervezője lett. 1968-ban pedig Párizsba költözött, ahol bábiskolában tanított.

Bródy Vera olyan kedvelt mesefigurákat tervezett, mint a Mazsola és Tádé, a Fából faragott királyfit, vagy a Misi Mókus.

„…Gyermekkorom óra csodaváró voltam, hittem, és bevallom, ma is hiszek bennük”
– írta korábban a bábszínházi világnap alkalmából a Vaskakas Bábszínháznak. Bródy Vera halálhírét a Budapest Bábszínház is megerősítette az MTI-nek.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).