Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Lendvai Ildikó ismét közzé tett egy zseniális írást, amelyből kiderül Orbán Viktor csak dumál és dumál. Íme Lendvai Ildikó teljes írása:

Nocsak! Orbánnal közös álmaink vannak? Legalábbis a modern gazdaságról? Bár én valahogy meglennék anélkül, hogy a hasznot egy szűk családi-baráti kör fölözze le, egészen véletlenül a miniszterelnök környezetéből, de ne kezdjük az új évet veszekedéssel. Hiszen ahogy Orbán a rádiónyilatkozatában felvázolta, milyen lesz a “dimenzióváltás” után a magyar gazdaság, az nekem akár meg is felel.

“Nagy idők kapujában állunk”-így a miniszterelnök. Eddig jó. Imádok nagy idők kapujában állni, már ha nem zárnak ki hajnalig, és nem túl nagy a kapupénz. Az meg pláne tetszik, amit Orbán a kapu kulcslyukán belesve látott.

“Digitalizált, a saját hulladékát is feldolgozni képes ú.n. körforgásos gazdaság, radikálisan lecsökkentett széndioxid-kibocsátással, teljes foglalkoztatottsággal és az EU nyugati felénél érzékelhetően gyorsabb növekedéssel”. Már mondtam volna, hogy csapjunk is egymás tenyerébe, ezek jó célok.

De aztán elöntött a szánalom: ez a szegény kormányfő -akár a mólés ember a panelház bejáratánál- rossz kulcsot próbálgat a kapuhoz. Olyat, amivel sosem jutunk be. Mert ha digitalizált, modern gazdaság, akkor miért butították le a szakképzést?

Miért hagyták magukra a digitális oktatásban az eszköz nélküli szegény diákokat és az erre nem képzett tanárokat? Ha korszerű hulladékfeldolgozás, akkor hogy lehet, hogy a Kukaholding a felesleges átszervezések nyomán még összeszedetni sem képes a szemetet, nemhogy feldolgozni?

Ha radikálisan csökkentett széndioxid-kibocsátás, akkor miért kötekedtek az ezt szolgáló uniós tervekkel?  Ha teljes foglalkoztatottság, akkor ugye erre nemcsak papíron kellene törekedni, a munkanélküliek 3 hónap utáni törlésével a regisztrációból?

Ha az EU nyugati felénél gyorsabb fejlődés, akkor miért tartósítják azt az állapotot, hogy folyamatosan az Unió utolsó három sereghajtója között vagyunk a háztartások fogyasztása, a bérek vásárlóereje, magyarán az életünk minősége tekintetében?

Igaz, Orbán azt is mondta, hogy a szédítő perspektívákat még nagyon kevesen értik. Bajt érzek. Lehet, hogy ő se érti?

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: