Újabb földrengés volt Horvátországban, ezúttal legalább ötös erősségű, este hat óra után nem sokkal. A bama.hu szerint ismét Petrinjához közel volt a rengés epicentruma. Az újabb rengést 10 kilométer mélyen észlelték. 

Az MTI a helyi sajtó alapján 5,3-as erősségű földrengésről írt. A lapjelentések szerint a rengés epicentruma Zágrábtól 48 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt.

A mai földrengést is lehetett Magyarországon  érezni, egy székesfehérvári olvasó azt írta az indexnek, hogy 18.03 perckor érzékelte a földrengést, a tizedik emeleten kilengett a karácsonyfa és a csillár is. Budapestiek is számoltak be a Facebookon hasonló esetről.

Egy újpesti lakos az írta , hogy 18.02-kor ismét földmozgást éreztek. Ez a múlt hetihez képest rövidebb ideig tartó és enyhébb mozgás volt, de határozottan érezhető. Egy Pécs kertvárosi pedig arról számolt be, hogy erőteljes ringatózást észlelt az ebédlőasztalnál ülve.

Múlt hétfőn és kedden is két erősebb – 5,2-es, illetve 6,3-es erősségű – földrengés rázta meg Közép-Horvátországot. 6,4-es erősségű földrengés volt Zágrábtól délre, azt is lehetett Magyarországon is érezni.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).