Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Drákói szigorú döntést hozott a világ legnagyobb közösségi oldala. Az elnöki mandátuma végégig zárolta a Facebook és az Instagram Trump oldalát, miután tegnap halálos áldozatokkal járó támadást intéztek a törvényhozás ellen a hívei.

Meghatározatlan időre, de legalább az elnöki mandátuma végégig zárolta a Facebook és az Instagram közösségi portál Donald Trump amerikai elnök oldalát – jelentette be a Facebook elnök-vezérigazgatója, Mark Zuckerberg csütörtökön, a Capitoliumban történt erőszakos cselekmények után.

Úgy véljük, túl nagy a kockázata annak, hogy az elnök ez alatt az időszak alatt továbbra is használja a szolgáltatásainkat. Következésképp meghatározatlan időre – de legalább a következő két hétre, a békés hatalomátadás befejezéséig – meghosszabbítjuk a Facebook- és Instagram-oldalának tiltását – írta Facebook-oldalán Mark Zuckerberg, miután szerda este bejelentették, hogy ideiglenesen felfüggesztik az oldalt.

A Facebook alapítója szerint Trump arra akarja használni ezen felületeit, hogy aláássa a megválasztott utódja, Joe Biden számára történő békés hatalomátadást.

Trump többször is felhasználta a közösségi médiát, hogy álhíreket terjesszen a választási folyamatról, illetve az elnökválasztási versengés eredményeiről. A Facebook és más portálok alkalmanként „címkézték”, sőt el is távolították néhány bejegyzését, de a fellépésük nem elégítette ki a bírálókat, akik szerint a portálok így veszélyes félretájékoztatást tettek lehetővé – írta az AP amerikai hírügynökség.

Mint megírtuk, szerda este a távozó elnök több száz híve ostromolta meg a Capitoliumot, ahol a kongresszus és a szenátus a Joe Biden megválasztott elnökre leadott elektori szavazatok hitelesítése céljából tartotta együttes ülését. A tiltakozókat a nemzeti gárda segítségével távolították el az épületből, az összetűzésben négy ember életét vesztette. Előzőleg Trump beszédet mondott a hívei előtt. A szerdai zavargások fényében Zuckerberg közölte, hogy határozottabb reagálásra van szükség.

A jelenlegi helyzet alapvetően különböző, beleértve azt is, hogy a portálunkat egy demokratikusan megválasztott kormányzat elleni erőszakos lázadásra való uszításra használják fel– írta.

A Twitter mikroblogportál szerdán zárolta ideiglenesen Trump oldalát. Jennifer Grygiel, a Syracuse-i Egyetem kommunikációprofesszora, közösségimédia-szakértő szerint a szerdai washingtoni események közvetlen következményei annak, hogy Trump a közösségi médiát propagandára és félretájékoztatásra használta fel.

Nem csak a Capitoliumnál történt törvényszegés. Az elnök sorozatosan visszaélt a közösségi média felületeivel. Ez dezinformáció. Államcsínykísérlet történt az Egyesült Államokban – szögezte le a szakértő.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: