Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A DK kérésére sem adta ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, hogy hová tűnt közel másfél millió teszt – A DK bírósághoz fordul 

 

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett, korábban már beszámolt róla, hogy a DK közérdekű adatigényléssel fordult az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz, mert a Külügyminisztériumtól kapott több mint kétmillió koronavírus-tesztből alig 700 ezer teszttel tudtak csak elszámolni.

“Meg akartuk tudni, hogy mi lett a sorsa annak a közel másfél millió tesztnek, amelyekről ma semmit nem tudunk. Ezek ma olyan fantomtesztek, amelyeket a Külügyminisztérium sok pénzért megvett, majd állítólag átadott az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak, utána pedig elnyelte őket a föld, nem tudunk róluk semmit.” – foglalta össze a DK elnökségi tagja. Hozzátette, talán mondani sem kell, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ megtagadta ezen adatok kiadását, a kormány tehát minden erejével titkolja, hogy mi lett másfél millió teszttel.

 

Kálmán Olga közölte, a Demokratikus Koalíció bírósághoz fordul, hogy megtudja: mi lett a sorsa az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál eltűnt közel másfél millió tesztnek!  “Egy félreeső raktárban porosodnak a túlárazott lélegeztetőgépek mellett? Esetleg eladták őket külföldre jó pénzért?

Netán magánegészségügyi szolgáltatóknak értékesítették, hogy onnan aztán visszavásárolhassuk hatósági áron, amit egyszer már kifizettünk? Vagy ezek a valóságban soha nem is léteztek, csak papíron, hogy hatalmas összegeket lehessen fizetni értük haveri vállalkozásoknak?” – sorolta a DK-s elnökségi tag.  Hangsúlyozta, ezek nagyon is jogos kérdések akkor, amikor a válságban is lopással foglalatoskodó Orbán-kormány szemmel láthatóan titkolózik az ügyben.

 

“Védekezni, kormányozni nem tudnak, ehelyett pánikolnak, kapkodnak, hazudoznak és titkolóznak. Azért megyünk a bíróságra, hogy végre megtudjuk: mit titkol a kormány, mi lett a másfél millió fantomteszttel.” – tette hozzá Kálmán Olga.  A DK elnökségi tagja úgy fogalmazott: mint ismert, gyakorlatilag az egész járványban nem volt olyan pillanat, amikor a kormány elegendő tesztet végzett volna.

 

“Tele van a padlás azokkal a történetekkel, hogy fertőzésgyanús embereket nem tesztelnek, hogy megannyi feltételnek kell megfelelni, hogy valakit teszteljenek. Aki azt gondolta, hogy ennek az az oka, hogy nem volt elég teszt, az tévedett, az Orbán-kormány nagyon sok közpénzt költött el tesztekre, csak azok aztán valahogy eltűntek.” – mondta zárásként Kálmán Olga.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: