Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komáromi Zoltán, az ismert háziorvos és egészségpolitikus szerint, augusztusra lesz kellő számú vakcina itthon

Komáromi Zoltán szerint a háziorvosoktól akkor lehet elvárni az oltás megszervezését, ha az állam kifizeti ennek a munkának a költségeit, mivel az oltás nem esik bele a biztosítási kategóriákba.

A kormányzati oldalról nincsen kész terv, mert ha lenne, akkor nyilvánosságra hozták volna- szögezte le Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségpolitikusa az ATV Start című műsorában. „Van 2000 körüli háziorvos rendelő, benne 6000 háziorvos, akik közre tudnak működni az oltás lebonyolításban” – hangsúlyozta.

Azt is hangsúlyozta, hogy ezeket ki kellene extrán fizetni, mert nem a biztosítás körébe tartozik, az oltóorvos a beadott vakcinának megfelelő összeget szokott kapni fejlett országokban.

Részletek kapcsán elmondta, hogy 2 órára le lehet csökkenteni a napi feladatokat, 1 óra alatt szerinte 6-7 beteget be lehetne oltani. 2000 forint a védőoltás beadásaként nem horror összeg, ha ezt megígérné az állam, akkor a háziorvosok meg tudnák szervezni az oltást saját praxison belül, akár extra személyzetet alkalmazva is – mondta.
Egy háziorvosi rendelőben 2 orvos dolgozik, szerinte nem öt, hanem kétezer a háziorvos praxisok száma. A kormányzat kapkod, dilettánsan végzi a munkát. “Itt van 100 ezer vakcina, és ehhez képest 30 ezer embert oltottak be” – mondta felháborodva a háziorvos.

Szerinte politikusi hencegés, hogy egy hétvége alatt be lehet oltani az embereket, az oltópontokhoz oda kell telepíteni az egészségügyi dokumentációt és az infrastruktúrát.

Mindenhol fel kell készülni arra, hogy a legnagyobb biztonságban tudják beoltani az embereket, ha esetleg allergiás reakció lépne fel, tapasztalt orvosokra és mentőstisztekre van szükség. Szerinte Németországról és Ausztriáról kellene példát venni, hiszen ott is vannak háziorvosok. Úgy véli, komolyan kellene venni, hogy Magyarországon van működő alapellátás, ezt fel kellene használni az oltás lebonyolításához.

A vakcina-útlevél kapcsán Komáromi elmondta, hogy egy járvány megfékezése a lakosság 60 százalékának átoltásával érhető el. A két oltással, a megfelelő idő elteltével elérhető a védettség, ezen személyek esetében indokoltnak érzi a mentességet a korlátozó szabályok alól.

Viszont olyan rendszerre lenne szükség, amiben az oltás tényét egyértelműen lehet ellenőrizni, nem bemondásos alapon működik – jegyezte meg.

Orbán Viktor reggel bejelentette, hogy február 1-jéig meghosszabbították a korlátozó intézkedéseket, Komáromi szerint ez örvendetes, viszont az iskolákban a diákokat és a pedagógusokat is oltani kellene még azelőtt, hogy visszatérnek. Meglátása szerint augusztusban fogunk eljutni odáig, hogy kellő számú vakcina álljon rendelkezésre és átoltottságról lehet beszélni.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: