Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A közlekedési miniszter után beadta lemondását a Trump-kabinet oktatási minisztere, Betsy Devos is, állítása szerint a Capitoliumban történt, négy ember halálával járó szerdai események miatt, amikor trumpista fanatikusok betörtek a törvényhozás épületébe – írja a CNN.

A portál szerint Devos Trump elnöknek címzett felmondólevelében „lelkiismeretlennek” nevezte zavargók viselkedését, amit szerinte „tévedés nélkül állítható,” hogy Trump, és a szerdai tüntetésen elhangzott szavai idéztek elő.

Donald Trump elnökségéből már csak két hét maradt hátra, de a törvényhozás épületél történt események után az sem biztos, hogy ennyi ideig a hivatalában hagyják még.

Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata elnöke csütörtökön Donald Trump elnök leváltására szólított fel az amerikai alkotmány 25. kiegészítése alapján, mert túl veszélyesnek tartja, hogy Trump akár csak még néhány napig hatalomban maradjon. Ezt javasolja Chuck Schumer, a demokraták szenátusi vezetője is.

Barack Obama volt amerikai elnök közleményben értékelte a helyzetet. Az amerikai nemzet szégyenének nevezte Capitolium ostromát. Arról ír, hogy az erőszak nem érhetett senkit meglepetésként, mert Donald Trump két hónapja hazugságokkal hergeli az embereket, és a teljesen szabályos elnökválasztás eredményét nem hajlandó elfogadni.

Közben Trump is retorikát váltott, rájöhetett, hogy ez Amerika és nem valamelyik banánköztársaság. Így keményen megfenyegette a Capitoliumba behatoló tüntetőket, akiket egy napja még hergelt.

„Nem az országunkat képviselitek, és meg fogtok fizetni a tetteitekért” – intézett kemény szavakat a szerdai roham résztvevőihez Donald Trump.

Az elnök eddigi kommunikációjától elütő módon azt is kijelentette: “Mostanra a Kongresszus hitelesítette az eredményt. Január 20-án új adminisztrációt iktatnak be. Mostantól arra koncentrálok, hogy zökkenőmentesen és rendezetten adjam át a hatalmat.”

Trump beszéde gyökeres fordulatot hozott előző napi megszólalásaihoz képest. Az elnök az általa meghirdetett washingtoni tüntetésen addig hergelte a tömeget, amíg az megrohamozta a törvényhozás épületét.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: