Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Cseh Katalin, a Momentum Európa parlamenti képviselője, aki egyébként orvos az ATV stúdiójába többek között arról beszélt a vakcinákkal kapcsolatban, a kormány megint nem készült fel, ügyetlenkedés és propaganda megy helyette

Cseh Katalin közölte, hogy a felelős uniós biztosok fél éves bírósági eljárásra számítanak a jogállamisági mechanizmus ügyében, és amennyiben ennél tovább húzódna, a Bizottság gyorsított eljárást fog kérni. A momentumos EP-képviselő szerint a kormány ismét hibázik a vakcinákkal, nem készültek fel, az ügyetlenkedés és a propaganda megy helyette.

A Publicus kutatása Cseh Katalint és Donáth Annát hozta ki a legnépszerűbb politikusoknak. Jó érzés volt látni az, hogy az a rengeteg munka, amit az elmúlt időszakban végeztek, meghozta a gyümölcsét – mondta Cseh Katalin momentumos politikus az ATV Startban.

Azt is megjegyezte, hogy legjobb közvélemény-kutatás 2022-ben a választás lesz. Régóta azt mondják, hogy az árokásást be kell fejezni, ezért próbálnak olyan intézkedéseket a zászlajukra tűzni, ami minden magyar érdeke, pl. az önkormányzatok közvetlen forráshoz jutása az uniós pénzekből. Az új költségvetés alapján Cseh szerint a városoknak is több lehetőségük lesz forrásokra, valamint az Unió is jobban tudja ellenőrizni a lopásokat.

A Momentum egy újabb adónem bevezetését is felvetette, a fideszes elit gazdagodását kívánja megadóztatni, lakásadó formájában. Cseh szerint jogos elvárás az, hogy a leggazdagabbak többel járuljanak hozzá a közterhekhez, különösen azokra tekintettel, akik a közvagyonból szerezték az anyagi javaikat.

Cseh Katalin az Európai Bizottság egészségügyi biztosához fordult a vakcinával kapcsolatban. Elmondta, hogy a beszerzést Brüsszel intézte, ezért szereztük meg olcsóbban, viszont az elosztást a magyar kormány végzi. Ezzel kapcsolatban vannak aggályai, hogy miként fognak eljutni a legapróbb településekig az oltások.

Cseh szerint a hazai elosztás üteme nem megfelelő, pár tízezer embert sikerült beoltani eddig. Magyarországon eddig nem létező dolog volt a vakcina-szkepticizmus, mindig magas volt az átoltottság, most viszont a top háromban vagyunk Európán belül oltásellenességben- magyarázta az EP-képviselő.

Cseh szerint ezt kommunikációval lehet csökkenteni, a magyar kormány viszont megint hibázik, nem készültek fel, az ügyetlenkedés és a propaganda megy helyette.

A bajor miniszterelnök is kritizálta az EU-s vakcina beszerzése, ő sem gondolja hogy tökéletesen járt el az EU, lehetett volna gyorsabban, lehetett volna tömegesen. Ha külön-külön pályáznak az országok, akkor a gazdagabb országoknak jó lett volna, pl. Németországnak, de Magyarországra biztos, hogy később jutott volna el.

Jogállamisági mechanizmus kapcsán elmondta, hogy január 1-től ketyeg az óra, az uniós biztosok az Európai Parlamentben azt mondták, hogy fél évet számolnak a bírósági eljárásra, és amennyiben a bíróság időhúzásra játszik, gyorsított eljárást kérnek.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: