Eddig nem sok olyan eset volt, amikor Orbán Viktor berendelte magához a Fidesz összes európai parlamenti képviselőjét, a találkozó pontos okáról és hogy ott mi történt, sokat nem lehet tudni. Történtek ma más érdekes események is: lemondott minden európai parlamenti bizottsági tisztségéről és jelentéstevői megbízatásáról Deutsch Tamás

Ma délelőtt erősen indult Fideszék európai parlamenti képviselőcsoportjának a napja. Ugyanis arról szóltak a hírek, hogy lemondott minden európai parlamenti bizottsági tisztségéről és jelentéstevői megbízatásáról Deutsch Tamás – közölte a Népszavával az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti csoportjának szóvivője.

A politikus a frakció főtitkárát tájékoztatta a döntéséről, amely csupán formalitás, hiszen a néppártiak tavaly év végén megfosztották minden politikai szerepvállalás lehetőségétől.

További értesüléseik szerint a tisztség betöltőjére a Fidesz Európai parlamenti delegációja fog javaslatot tenni, és hozzáteszik, hogy Deutsch Tamás a továbbiakban nem vállalhat előadói megbízatást a Fidesz nevében, és felszólalási időt sem kap a plenáris vitákban.

Ám délután is érdekes hírek jelentek meg: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfő délután a Karmelita kolostorban a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőit fogadta – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A szűkszavú közlemény úgy fogalmazott: az évindító egyeztetésen az Európa előtt álló legfontosabb kihívásokról volt szó. Elhangzott: 2021-ben is éles politikai viták várhatók az EU-ban.

A megbeszélésen leszögezték: a magyar kormánypárti EP-képviselők minden európai vitában a leghatározottabban kiállnak Magyarország, a magyar emberek érdekeiért – közölte a sajtófőnök

Mindenesetre érdekes ez a váratlan raportra hívás, a Fidesz kizárása az Európai Néppártból még mindig nem dőlt el, sőt a Népárt frakciója  tavaly decemberben felszólított a Fidesz-KDNP-s képviselőket, hogy gondolkodjanak el azon, hogy alapértékeik és a Néppárté még ugyanazok-e. Ráadásul a Fidesz európai frakcióvezetője, Szájer József 2020. év végén botránya miatt lemondani kényszerült.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).