Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbánék kormányzása nem szól másról, mint minden egyes pillanatban kiszolgálni a milliárdosok érdekeit. A Népszava közölt egy remek összeállítást: míg az emberek által megválasztott önkormányzatoktól milliárdokat vesz el a kormány, addig a multikhoz brutális pénzek kerülnek. 

A Népszava arra hívja fel a figyelmet, hogy Orbánék brutális pénzekkel tömték ki a nagyvállalatokat a járvány alatt. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondása szerint a járvány kezdete óta a tárca 1434 beruházást finanszírozott 1676 milliárd forint értékben. Az is kiderült, hogy a cégek 12 603 új munkahelyet hoznak létre.

A lap azt is kiszámolta, hogy egy új munkahely 132,9 millió forintba került. Ez az összeg a közel 400 ezer forintos bruttó átlagfizetéssel számolva, egy alkalmazott 27 évi bére, ami komoly kérdéseket vett fel a kormány beruházás-ösztönző politikájával kapcsolatban.

Ám idén is a kormány az emberek helyett a multik oldalára áll. Szijjártó Péter ott folytatja, ahol decemberben abbahagyta: kedden 270 millió forintos állami apanázst adott a magyar kormány nevében a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. soproni, 540 millió forintos beruházásához.

Vagyis a magyar adófizetők a beruházás költségeinek felét kifizetik a világ egyik legnagyobb holland tulajdonú sörmultijának. A kormány azért nyújthat ilyen magas hozzájárulást, mert az Európai Unió a pandémia miatt átmenetileg felfüggesztette a tiltott állami támogatásra vonatkozó szigorú szabályokat.

Szijjártó a Heineken kitömését a cég versenypiaci pozíciójának megerősítésével indokolta – ám arra nem tért ki, hogy ez miért a magyar adófizetők feladata egy külföldi cég multi esetén. Szijjártó elmondta, hogy a a holland társaság vállalta, hogy „megvéd” 465 munkahelyet, emellett 85 százalékban hazai beszállítóktól vásárol alapanyagokat. Új munkahelyek teremtéséről nem szólt a közlemény.

Orbánék úgy állnak a multik oldalára, hogy közben az emberek által megválasztott önkormányzatoktól súlyos forrásokat vonnak el. Megfelezték az iparűzési adót (a KKV-k esetében), elvették a a gépjárműadót és a reklámadót az önkormányzatoktól.

De nem csak az önkormányzatokat sarcolták meg, a legkisebb vállalkozásokat a KATA-sokat is az újévben egy speciális 40 százalékos büntetőadóval sújtották.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Orbánék a járvány alatt is az emberek helyett a multik oldalára álltak, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, fogy mindenki lássa, hova szórják a pénzeinket.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: