Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Van valami bája annak, hogy épp a Facebookon de ott lepték el a különböző jobboldali csoportokat különböző grafikonok a Facebook és a Twitter gazdasági összeomlásáról, nos egy közönséges szélhámos trükkről van szó, most leleplezzük.

Nem csak az amerikai Facebookot  lepték el azok a hírek, hogy beszakadt a Twitter és a Facebook tőzsdei árfolyama az amerikai elnök letiltása után, mi speciel fideszes politikusoknál is láttunk ilyen megosztást. A Twitter néhány óra leforgása alatt több, mint 5 milliárd dollárt, a Facebook pedig több, mint 34 milliárd dollárt bukott. Úgy tűnik a befektetők nem értékelik a nagy techcégek cenzúrázási tevékenységeit- írják a jobboldali propagandisták.

Majd az alábbihoz hasonló grafikonnal igyekeznek alátámasztani, hogy no lám teljesen összeomlott a Facebook a tőzsdéken:

 

Nos, a történettel azért foglalkozunk csak, mert remek iskolapéldája annak az egyik módszernek, ahogy a jobboldal terjeszti Magyarországon is a hazugságait, manipulálja és becsapja a közvéleményt.

Először is a fenti grafikon igazi valóban, a Facebook részvények elmúlt egy hónapos teljesítményét mutatja, és az is igaz, hogy valóban esett a Facebook részvények ára a tőzsdén, de ez így önmagában még is egy közönséges átverés. Mutatjuk, hogy mi benne a csalás:

Ha átállítjuk a grafikont, hogy egy hosszabb időszakban mutassa a Facebook részvények árának alakulását, (mi 5 évre állítottuk) akkor már világos, hogy semmi összeomlás nincs is itt, csak egy jókora manipuláció.

Igen, jól tetszenek látni. Történelmi csúcson jár egy ideje a Facebook részvények értéke, s a visszaesés mértéke egyáltalán nem kirívó, volt ennél sokkal nagyobb zuhanása is már  tőzsdén.

A manipuláció az, hogy az első grafikonnál a kiindulási pont nem 0, hanem 250 dollár és az megy tízesével felfelé. Ha figyelmesen megnézzük, akkor 269 dolláról ( 80.700 forintról)  esett 252 dollárra (75.600 forintra), tehát a visszaesés mértéke cirka 5000 forint, amit összeomlásnak nevezni túlzás.

Míg a második grafikonnak a kiindulási pontja 0 és jól mutatja, hogy valójában milyen elhanyagolható a visszaesés mértéke.

A propaganda média nem fogja feltárni, hogy milyen aljas módszerekkel manipulálja az embereket a jobboldal, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa már egy grafikonnal is belehazudnak az emberek képébe.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: