Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Gyakorlatilag összeomlott a Fidesz támogatásága a fiatalok körében. Az Orbán-pártot csak a harmadik helyre mérik ebben a korcsoportban, derül ki a Medián felméréséből.

A Medián facebook oldalán közölte a legfrissebb kutatásának a konklúzióit, már több korábbi elemzésükben kimutatták, hogy a Fidesz a legkevésbé a fiatalok körében számíthat szavazatokra.

Valószínűleg hasonló eredményre jutottak a belső kormányzati felmérések is, ami jól érzékelhető erőfeszítésre sarkallta a kormánypártot, hogy fiatal arcokkal, „fiatalos” médiával és kampányokkal szólítsa meg a tizen-huszonéveseket.

Eddig nem sok sikerrel. Azt is írják, korábban a fiatalok kisebb arányban voksoltak ugyan a kormánypártra, mint az idősebbek, de még számukra is a Fidesz volt a legnépszerűbb párt.

A legutóbbi felmérés szerint már ez sem igaz: a pártokat felsoroló hagyományos kérdésre válaszolván a 30 év alattiak körében a Kétfarkú Kutya Párt beérte, a Jobbik és a Momentum pedig meg is előzte a Fideszt, így csak a harmadik helyen van az Orbán-párt a fiatalok között.

Ha pedig egy feltételezett közös ellenzéki listáról kérdeztük a válaszadókat, a fiatalok majdnem kétszer akkora arányban szavaztak az ellenzéki listára, mint a Fideszre. Orbán Viktor pártjára a ifjak csupán 22 százaléka szavazni, míg az ellenzékre 41.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: