Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elkezdték törölni a hallgatók korábbi jegyeit a színművészetin. Már több diáknak kiküldött levelek alapján a Szarka Gábor kancellár által újonnan kinevezett oktatástámogatási igazgató kezdeményezte a törlést.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) elkezdték törölni a hallgatók korábban érvényesen megszerzett érdemjegyeit és gyakorlati eredményeit a Neptunból, összhangban azzal a tervvel, amely alapján nulla kredittel zárnák le a hallgatók félévét – írja a hvg.hu a portálhoz eljutott levelek és Neptun-üzenetek alapján.

A cikk szerint a levélben, melyet a Neptun rendszerüzenetei is megerősítenek az adott kurzusok vagy vizsgák eredményeinek törléséről, az áll: Törlésre került a 2020/21/1 félévről minden jegy és gyakorlati eredmény a hallgatói felületekről (Neptun).

Természetesen az eredmények pótlása megtörténik, vagyis ismételt beírásra kerülnek a 2021. február 01. – február 19-e közé eső időszakban. A már több hallgatónak kiküldött levelek alapján a Szarka Gábor kancellár által újonnan kinevezett oktatástámogatási igazgató kezdeményezte a törlést.

Németh Gábor, az SZFE lemondott vezetője a Keljfeljancsi című műsorban elmondta, hogy a február 1.-22. közötti időszakban az alapítvány tiltása miatt elmaradt órákat kell pótolni, bár ezeket megtartották. Most úgy tűnik, hogy a vezetés törölni szeretné a félév kreditjét, jegyeit. 107 tanár írta alá azt a követelést, hogy ezt a felesleges manővert ne hajtsák végre.

– Ezek egy hatalmi arrogancia értelmezhetetlen gesztusai– válaszolta Németh Gábor Fiala János a félév érvénytelenítéséről szóló kérdésére. A bohóctréfák közé tartozik, hogy november 27-ig elismerték a félévet, majd egyszercsak másképp döntöttek – folytatta Németh Gábor.

Tegnap az egyik lány, aki a Vas utcában felejtette a xilofonját, bejutott az épületbe, többször megkérdezték tőle, hogy kicsoda, és mellé állítottak egy biztonsági embert, aki végigkísérte az iskolán.

Tulajdonképpen pánik tört ki, hogy bejutott az egyetemre egy hallgató – mesélt egy jelképes esetről Németh Gábor. – Ők kénytelen voltak a gyakorlatban megtapasztalni a bázisdemokráciát, azt, hogy hogyan lehet konszenzust keresni, fontos, hogy tudjanak argumentálni, amit amúgy a magyar oktatási rendszer bizonyos szempontból elfojt – mondta arról, hogy mennyiben más a jelenlegi hallgatók oktatása, mint az előző évfolyamoké.

A kérdésre, hogy mikortól lesznek látogathatóak az új helyszínek Németh Gábor így felelt: „Ha jól értem, február 22.után, a tavaszi félévtől. De úgy tudom, hogy egyelőre nincsenek készen még.”

A hallgatók jogi ügyeit intéző Aujeszky Nóra, az SZFE másodéves televíziós műsorkészítő-hallgatója, aki korábban a jogi egyetemet is elvégezte, a hvg.hu-nak elmondta:
„A hallgatóink természetesen jogorvoslattal élnek, ugyanis példátlan a jogsértés, amivel az elvégzett munkájukat annulálják, és értelmezhetetlen, hogy ősszel szerzett jegyeket valamilyen módon tavaszi félévben akarjanak rögzíteni. Már ha egyáltalán rögzítik, mert erre sincsen semmilyen garancia.”

Hozzáteszi: a pótlás ráadásul csak azután történne meg, hogy a hallgatók beiratkoztak a tavaszi félévre, a hátuk mögött egy papíron nulla kredites félévvel.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: