Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy szerinte a kormány késlekedett a szigorításokkal, és most emiatt nincs időnk megvárni a Pfizer további szállítmányait.

Kunhalmi Ágnes azzal kezdte, hogy nyár végén is kérték már a kormányt, hogy hozzák meg a korlátozó intézkedéseket, de túl későn született erről döntés. Ennek pedig a politikus szerint – egy Direkt36-os cikk nyomán – az lehetett az oka, hogy a Fidesz szembesült, mennyire beesett a gazdaság (13,6 százalékos a visszaesés), így amellett döntöttek, hogy nem állhat le teljesen az élet, mert az már komolyan kihatna a 2022-es választásokra.

Kunhalmi úgy fogalmazott a novemberi intézkedésekre utalva, hogy Orbánék valamivel “több mint két hónapig nem csináltak semmit”, és nem csodálkozik, hogy a kormányfő már nem hangoztatja, hogy a halálesetekben mérik, milyen sikeres a járványkezelés.

A vakcinával kapcsolatban elhangzott, hogy az MSZP társelnöke szerint a nyugat-európai országok is várnak a vakcinára, de többen is időben cselekedtek, így nincsenek olyan rossz mutatókkal ellátva, mint Magyarország. Kunhalmi emlékeztette a nézőket, hogy a kormány volt, hogy azt mondta “kárognak a virológusok, rémisztgetnek és riogatnak”, mégis baj lett.

“Nincs kapacitása, nincs pufferzónája Magyarországnak, hogy megvárja azt a Pfizer-Biotech-vakcinát, ami egyébként érkezik” – hangsúlyozta Kunhalmi. Az érettségizők és a tanárjaik oltásáról Kunhalmi leszögezte, hogy fontos irány – bár a tanári kört ki kéne szélesíteni, hiszen többeket érint a tanári karból egy érettségi levezénylése .

Kunhalmi arra kérte az illetékeset, Maruzsa Zoltán államtitkárt kiemelve, hogy figyeljenek oda az érettségizők felkészítésére, hogy ne csak az online kereteket biztosítsák.

Kunhalmi végül a kultúra napjáról annyit mondott, hogy a kormány mostohagyereke a terület: a sajátjaikkal kedvesek, de azokkal a művészekkel, akik nem a szájuk íze szerint cselekszenek, azokkal nem. Szerinte szomorú, hogy a zenészek sokszor politikai állásfoglalásra kényszerülnek.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: