Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke legújabb írásában egy aktuális politikai példával bebizonyította, hogy még a mongol politikai kultúra is különb az Orbáni-világnál. Íme Lendvai teljes írása:

Mongólia nem gazdagabb nálunk. Nem fejlettebb nálunk. Nincs több demokratikus hagyománya. Eszembe sem jutna innen oda telepedni. Most mégis elfogott az irigység.
Az történt, hogy Mongólia miniszterelnöke lemondott, mert felelősséget vállalt egy elfogadhatatlan egészségügyi ballépésért.

Bizonyára vannak a háttérben bonyolultabb politikai folyamatok is, de a konkrét lépést a közfelháborodás váltotta ki. Az, hogy az emberek jogos haragjukban a kormányzati épületekhez vonultak, mert egy tévéfelvétel tanusága szerint egy nemrég szült Covidos kismamát a nagy hideg ellenére pizsamában-papucsban szállították át a fűtetlen mentővel a fertőző osztályra. Ami tényleg embertelenség. Akkor is, ha Mongólia eddig elég sikeresen védekezett a járvány ellen.

A miniszterelnök a kormány nevében bocsánatot kért, és lemondott: „Szívszaggató volt látni, ahogy bántak vele. Miniszterelnökként nekem kell vállalni a felelősséget.”
Próbáltam végiggondolni, nálunk mi történne hasonló helyzetben. Először is az állami tévékbe és a kormányközeli médiába be sem kerülne az eset. Ha mégis híre menne, először letagadnák.

Kásler az Árpádházi csontokról beszélne, a különböző szóvivők határozottabban, Müller Cecilia szelidebb, nagynénis hanglejtéssel, Gulyás a sértett ártatlanság arckifejezésével nevezné képtelenségnek. Aztán kiderülne, hogy az ellenzék a hibás: ők akarják lejáratni a hősiesen küzdő szakembereket és a kormányt, videókat hamisítanak és oltásellenesek. Különben is Sorosbrüsszel.

Aki pedig álnokul, didergő kismamának öltözött, talán még szülést is imitált, az egy migráns,, a liberális fészek Színművészeti hallgatója. Már volt börtönben is, és a haszonleső ügyvédek segítségével egy rakás pénzt markolt fel a börtönbizniszből. És két fogvacogás között tagadta keresztény gyökereinket, éljenezte a finnugorokat, és „két hun vitéz találkozik az ereszcsatornán” kezdetű disznó vicceket terjesztett a hunokról.

Később bejelentenék, hogy noha nem történt semmi, a kormány máris intézkedik a nem létező veszély kiküszöbölésére. Uniós forrásból pályázatot írnak ki hőszigetelt női pizsamák sorozatgyártására. A pályázatot Mészáros Lőrinc egyik cége nyerte. Nem Mongóliában. Nálunk.

A propaganda média nem fogja leközölni Lendvai Ildikó írásait, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa Orbáni- politika színvonalának selejtességét.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: