Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Népszava szemlézte a legfrissebb Eurostat adatokat és kiszúrta, hogy a magyarok átlagkeresete még az osztrák átlag egyharmadát sem éri el.

A Népszava cikkéből kiderül, hogy a hazai nettó átlagkereset az osztrák 28 százalékát érte el. Ez magyarul azt jelenti, hogy a sógorok átlagosan 72 százalékkal keresnek jobban mint a magyarok.

Az uniós országok között is sereghajtó a magyar átlagfizetés: a 25 tagállamból a 22. helyre kerültünk 2019-re. Előttünk Litvánia, Lettország, Horvátország, Szlovákia, míg mögöttünk Románia és Bulgária áll – sorolta a GKI.

A Népszava arra is felhívja a figyelmet, hogy a 20 megfigyelt ágazatból 12-ben átlag felett, 8-ban átlag alatt nőttek a keresetek. Nem meglepő, hogy ide tartoznak az állami szektorok, egyebek mellett az oktatás és a szociális ellátás területe.

Az is kiderült az Eurostat adatbázisából az egyes kereseti sávokban lévők nettó kereseteinek alakulása is kigyűjthető. Ez alapján látható, hogy a hazai átlagos (euróban mért) nettó keresetemelkedés (45 százalék) mögött jelentős egyenlőtlenség húzódik meg a kiskeresetűek kárára.

Az átlagkereset felét elérők esetében a növekedési ütem 2010-hez képest csak 31,6 százalék volt, az átlagkereset 2/3-át keresők esetében 38,2 százalék, míg az átlagkereset 1,67-szeresét elérőknél 65,6 százalék volt a növekedés 2010 és 2019 között. Vagyis az adórendszer változásai a magasabb jövedelműeket hozta igen kedvező helyzetbe.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy mennyire lemaradtak a magyar fizetések az osztrák átlagtól, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy más is lássa mi a valóság.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: