Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ahogy már írtuk azzal, hogy létrejött az ellenzéki pártok szövetsége, jó esélye van annak, hogy a 2022-es választásokon Orbán megbukik. Így Fideszék még a bukás előtt egy hatalmas országkifosztásban kezdtek.

Most azt is viszik, ami nem mozdítható: a vidéki egyetemek trükkös lenyúlásába kezdtek. Most Szeged város polgármester is megszólalt, aki Facebook bejegyzésében hívja fel a figyelmet, hogy pontosan mit művelnek Orbánék. Íme Botka László bejegyzése változtatások nélkül:

Az eddig alapítványokba szervezett egyetemeken azonnal kirúgtak sokszáz embert, mindenki elveszítette közalkalmazotti védelmét, megemelték a tandíjat, megszüntették az egyetemi autonómia maradékát is, és semmilyen béremelés nem történt.

Semmilyen olyan többlett pénzről nem tudnak konkrétumot mondani, aminek feltétele ez a privatizáció. A lényeg az, hogy az egyetem költségvetése nem közpénz lesz a Fidesz által most módosított alaptörvény szerint, elköltése nem lesz nyilvános és közbeszerzés sem kell hozzá. Ezért csináljak.

Tényleg arról beszélünk, hogy az idén 100 éves SZTE-t öt élethossziglan kinevezett és visszahívhatatlan fideszes kurátor tulajdonába adják?!? Klebelsberg és Szent-Györgyi forog a sírjában!

Szeged arra kéri egyetemi polgárait, hogy legyenek bátrak! Elődeink nagysága és a jövő generációinak érdeke is ezt kívánja most az SZTE döntéshozóitól! Ne engedjünk a zsarolásnak, feladva azon értékeinket, amelyek Szegedet naggyá tették!

Nagyon bízunk a kari tanácsok, a HÖK és a szenátus tagjainak bölcsességében, az egyetem történelmének legfontosabb döntését zsarolják ki belőlük ebben a rendkívüli helyzetben néhány nap alatt.

Hajrá, SZTE!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: