Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Media1  értesülése szerint a budapesti FM 92,9 MHz-re vonatkozó médiatanácsi pályázat három résztvevője közül az egyik, az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM úgy döntött, visszavonja pályázatát és a kizárása miatti jogorvoslatát, ettől még ugyanabban a nagyon bizonytalan helyzetben marad a Klubrádió, mint amilyenben eddig is volt.

Hiszen a harmadik pályázó, a kormányközeli LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. korábban szintén jogorvoslattal élt a Médiatanács döntése ellen, amiért őt is kizárta a testület pályázatból. A pályázati eljárás ezután is tovább szünetel, miközben a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultsága február 14-én lejár, így könnyen lehet hogy elhallgat az ellenzéki orgánum.

Azt, hogy a Spirit FM-et működtető, az ATV Csoporthoz tartozó Közösségi Rádiózásért Egyesület visszavonja a pályázatát, illetve bírósági keresetét a budapesti FM 92,9 MHz pályázati eljárása kapcsán született határozat kapcsán, Németh S. Szilárd, az ATV Zrt. vezérigazgatója és egyben a rádiót működtető egyesület elnöke is megerősítette a Media1-nek szerdán reggel.

Németh S. Szilárd azt mondta lapnak: „Rajtunk ne múljon semmi! A pályázaton való elindulással az volt a célunk, hogy átköltözhessen a Spirit FM egy, a mostaninál jobb műszaki tulajdonságokkal rendelkező FM-frekvenciára, és ott erős közéleti tartalmat állítsunk elő.

Bár most valóban úgy döntöttünk, visszavonjuk a Médiatanács bennünket kizáró döntése elleni jogorvoslatunkat és ezzel a pályázatunkat, de semmiképp sem adjuk fel azt a reményünket, hogy egyszer egy pályázaton mi is befuthatunk egy műszakilag jó adottságokkal bíró frekvenciára. Munkáját a Spirit FM addig is folytatja a megszokott módon és magas színvonalon, az interneten keresztül és a Budapest-Belváros FM 87,6 MHz-en.”

Mielőtt visszavonta volna pályázatát, illetve a pályázatból való kizárása elleni jogorvoslatát az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM Arató András, a Klubrádió elnöke és többségi tulajdonosa élesen bírálta, „ellenzékinek látszónak” nevezte a ATV Csoportot.

Arató a Médiatanács és a Fidesz mellett az ATV Csoportot is okolta azért, hogy a Klubrádió helyzete bizonytalanná vált. Arra hivatkozva tette ezt, hogy  a kormányközeli LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft.-hez hasonlóan a Spirit FM is pályázatot nyújtott be az FM 92,9 MHz-re vonatkozó, a Médiatanács által kiírt nyilvános pályázaton.

A Spirit FM visszalépése közel sem oldja meg a Klubrádió helyzetét, hiszen a frekvenciájára vonatkozó pályázat továbbra is szünetel, hiszen a harmadik pályázó, az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. fellebbezése kapcsán egyelőre kérdéses, abban az ügyben mikor születik jogerős ítélet, így a Médiatanács várhatóan ezután is szünetelteti a pályázati eljárást, ahol a Klubrádió visszaszerezhetné az FM 92,9-et pályázati úton.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: