Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Minden jel szerint megelégelte az EU azt, hogy a gyártók, leginkább az AstraZeneca, tökörésznek a vakcinák szállításával. Belebegtették, hogy akkor jöhet az exporttilalom.

Bekeményít Brüsszel a vakcinaharcban: több millió adag, az Európai Unióból az Egyesült Királyságba szállítandó oltóanyag bejutását akadályozhatja meg a Guardian értesülései szerint.

Az Európai Bizottság szerint új engedélyezési mechanizmust hoznak létre, amely hatáskört biztosít a tagállamoknak az oltások kivitelének megtagadására. Az Egyesült Királyság számára ez komoly aggodalmat jelenthet, tekintve, hogy 40 millió adagot rendeltek az EU-ban gyártott Pfizer-BioNTech oltóanyagából.

A nézeteltérések azt követően harapóztak el, hogy a brit-svéd illetékességű gyógyszergyártó cég, az AstraZeneca múlt heti bejelentése alapján gyártási problémákra hivatkozva szerződésszegést követ el az EU szerint, amikor mintegy 60 százalékkal csökkenti a Covid–19 vakcinájuk Európai Unióba történő szállítását az első negyedévben.

Mivel a cég nem volt hajlandó döntését megmásítani, és Pascal Soriot vezérigazgató inkább az EU késlekedésére fogta a döntést, Brüsszel más módszereket keres az ellátás biztosítására. Uniós tisztviselők úgy nyilatkoztak, remélik, hogy nem lesz szükség az exporttiltásokra, de megerősítették ennek lehetőségét.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: