Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Németh Szilárd, a Fidesz-alelnök honvédelmi államtitkár viszonya megromlott régi harcostársával, Borbély Lénárddal Csepel polgármesterével. Állítólag az a konfliktus oka, hogy továbbra is kerületi főnöknek érzi magát Németh, pedig parlamenti választáson kétszer is megbukott már Csepelen.

 

Szakított egymással Csepel két vezető fideszes politikusa – értesült több forrásból a 24.hu. Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Fidesz-alelnök, honvédelmi államtitkár, egykori rezsibiztos és régi harcostársa, Borbély Lénárd polgármester több mint másfél évtizedig irányította összeszokott párosként a XXI. kerületi pártszervezetet

Sőt 2010-től az önkormányzatot is együtt vezették: Németh polgármestersége idején Borbély volt a helyettese, 2014-ben pedig, amikor Németh a parlamentet választotta, Borbély maradt Csepelen, ő lett a polgármester.

A szakítás jelei decemberben váltak a külső szemlélő számára is nyilvánvalóvá, amikor Németh Szilárd hatalmas sportingatlan-portfóliót hozott létre maga körül, a kerületvezetést pedig voltaképpen kizárta az irányítása alatt futó ingatlanügyekből – írja a közéleti portál.

A 24.hu az önkormányzathoz közeli forrásai szerint a két politikus kapcsolata azért romlott meg, mert Németh Szilárd továbbra is „főnökként” próbálta irányítani a kerület ügyeit, Borbély viszont egyre kevésbé fogadta el az utasításokat.

Németh Szilárd egyébként semmilyen, Csepelhez kötődő hivatalos funkciót nem tölt be. A Fidesz országos politikusa már többször leszerepelt a kerületben: a 2014-es és a 2018-as egyéni országgyűlési képviselői választást is elvesztette a körzetben a baloldali összefogás, illetve az Együtt színeiben induló  Szabó Szabolccsal szemben, és a Fidesz országos listájáról került csak be  a parlamentbe.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: