Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Szerdán bejelentette a Frontex, az EU határvédelmi ügynöksége, hogy felfüggeszti magyarországi tevékenységét, mert nem akarnak a törvénysértésekhez asszisztálni- írja a 444

Ez az első alkalom, hogy az egyik tagállamból kivonul a szervezet. A távozás oka, hogy a magyar határőrök minden vizsgálat nélkül visszafordítják Szerbiába a déli határ felől érkezőket lényegében kitoloncolják őket, anélkül, hogy helyzetüket megvizsgálnák.

Az EU bírósága tavaly év végén megállapította, hogy ez a magyar gyakorlat szembe megy az EU-s joggal, azonban a magyar hatóságok nem változtattak rajta azóta sem.

Korábban a tranzitzónákban nyújthattak be kérelmet a menekültek ügyük elbírálására, igaz, naponta csak egy-két ember fogadtak itt, kérelmeiket első körben automatikusan visszautasították, és a fellebbezési idejük alatt előfordult, hogy éheztették őket.

Az EU bírósága a tranzitzónákat bezáratta, és azóta semmilyen lehetősége sincs a Balkán felől érkezőknek menekültjogi kérelmet beadni a határon.

A Frontex határőrei mindig a helyi rendőrség vagy határőrség parancsnoksága alatt működnek. A szervezetnek eddig ezer embere volt, de idéntől tízezresre bővítik a stábot.  A legtöbben a görög – török határ őrzésében vesznek részt közülük, szolgál ott magyar rendőr is a Frontex kötelékében.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: