Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármester Facebookon tette helyre az egyfolytában segítséget ígérgető Orbánt. Íme Karácsony teljes bejegyzése.

Márciusig meghosszabbította a miniszterelnök a hatályban lévő védelmi intézkedéseket. A döntés az ő felelőssége, ő fér hozzá a részletes járványügyi adatokhoz, neki áll rendelkezésére szakértői vélemények sora. És fontos is, hogy a döntések előtt a kormány is a szakértőkre hallgasson.
Azonban ideje van annak is, hogy meghallja mások szavát is. Azokét, akik a megélhetésükért, a vállalkozásuk jövőjéért aggódnak és emelnek szót. Újra ki kell mondanunk: életeket nemcsak a járvánnyal szemben kötelesség megmenteni, hanem a zárás, a korlátozások következményeivel szemben is. Teljes szektorok kerültek a megsemmisülés szélére.
A kormány kötelessége lenne, hogy ne csak ígérjen bértámogatásokat, hanem fizesse is ki azokat időben. Szélesíteni kell a megsegítendők körét és növelni kell a segítség mértékét is. A semmibe hullott egzisztenciák, a holnaptól való szorongás megnyomorított életekhez vezetnek. Megszámlálhatatlanhoz.
Pénz minden látszat ellenére lenne rá a kormánynál. Hiszen naponta repülnek a tíz és százmilliárdok a haveroknak, hatalmas pénzekből irtják ki az egyetemi autonómiát is, és országszerte, így Budapesten is egyre több az olyan beruházás, amely nem az embereket, hanem magánérdeket szolgál. Elfogadhatatlan az adat, hogy a gazdaságvédelemre szánt pénzek háromnegyedét olyan célokra költötték, amelyeknek semmi közük a magyar gazdaság és a dolgozók védelméhez.
Ha a kormány nem kap észhez, a majdan visszakapott életünkből nagyon sok minden hiányozni fog ahhoz, hogy igazán örülni tudjunk neki. Mások mellett a vendéglátásban, a kultúra területén dolgozók kilátástalan helyzete mindannyiunk ügye.
A kivéreztetett, meggyötört önkormányzatok az utolsó erejükből is igyekeznek segíteni például a vendéglátósoknak, ingyenes teraszengedélyekkel, kedvezményes bérleti díjakkal, de a városok, a települések lehetőségeiből nem lehet megmenteni szektorokat, egzisztenciák százezreit. A zárás életeket ment, más életeket viszont tönkretesz. Márpedig az életmentés mindenfajta értelemben kötelesség.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: