Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elismerte, hogy lassú a gazdasági életet érintő segítségnyújtás, azt gyorsítani kell, viszont mindenkit türelemre intett, aki már kinyitna, vagy enyhítené a korlátozásokat. Megtartotta szokásos péntek reggeli rádióinterjúját Orbán Viktor miniszterelnök- hvg.hu  szerint az oltás volt a fő téma, az is kiderült Húsvétig biztos maradnak a korlátozások

 

Orbán arról beszélt, hogy meghallgatták a szakembereket a korlátozások fenntartása kapcsán, és bár fájó, de igazat ad nekik abban, hogy egy túl korai enyhítéssel három hónapos eredményt áldozhat fel az ország, most még az óvatosságé a főszerep, még ha vágjuk is a centit.

A miniszterelnök arra is kitért, hogy bár sokan akartak enyhíteni (egyes üzletek, mint például az edzőtermek kinyitásával, vagy a kijárási korlátozás este 10 órára tolásával), ám egyelőre a vakcinák beszerzésén kell dolgozni. Azt is hozzátette, hogy nem tudni, mikor lesz elegendő vakcina, így egyelőre senkin se hatalmasodjon el az érzés, hogy hamar vissza lehet térni a normális élethez.

A miniszterelnök arra kérte az interjúban a hatóságokat, hogy azért ne tartóztassanak le senkit, ha kinyit – de ugyanakkor arra kéri a türelmetlen vendéglátósokat és a közönséget, hogy egyelőre ezt hanyagolják, mert a vírus még fertőz, azt továbbadhatják, ha elkapják.

Orbán elismerte, hogy igazuk van azoknak, akik szerint lassúak a gazdasági élet szereplőit érintő támogatások kifizetései, így arra kérte fel az illetékeseket, hogy gyorsítsák fel azokat. Ugyanakkor a kinyitó éttermeket azzal figyelmeztette, hogy elsorolta, mennyibe is kerül a büntetés (150 ezertől 1 millió forintig terjedhet, és fél- és egyéves bezárást kockáztat a hely, a működtetőt pedig ugyanennyi időre eltilthatják a foglalkozásától).

A miniszterelnök az interjúban elmondta, jövő héttől indul a regisztrációs alapú oltás, így aki oltást akar, az regisztráljon. Orbán Viktor szerint most olyan kétmillió körül van a regisztráltak száma, ez egyelőre kevés.

Azt is elmondta, hogy ő is be fogja oltatni magát, viszont ő a kínai vakcinában bízik a legjobban, azt fogja megvárni, mivel szerinte a kínaiak ismerik a legjobban a vírust, és ők tudják a legjobban, hogyan kell azt kezelni.

Többféle vakcinából lehet majd választani, ám ha épp nem lesz olyan oltás, ami az oltakozónak kellene, akkor a sor végére kerül, és akkor szólnak neki, ha már van a kívánt vakcinából.

A miniszterelnök közölte a friss adatokat is, eszerint az elmúlt 24 órában 83 ember hunyt el és 1459 új fertőzöttet találtak, 258-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormányfő nagy kérdésnek nevezte a húsvétot, meg kell fontolni szerinte, hogy egyből legyen egy nagy nyitás, vagy inkább több lépcsőben történjen ez, és azt is vizsgálni kell, hogy a beoltottakra más szabályozás vonatkozzon-e, mint azokra, akik még nem kaptak vakcinát. Ezeket a kérdéseket széles körben kezdheti meg megvitatni az egész ország március közepén.

Az uniós vakcinabeszerzés kapcsán Orbán Viktor elmondta, nem látnak bele a lapokba, nem tudják, hogy vannak-e ott üzleti vagy politikai játszmák. Azt is mondta, hogy meg lehet feszíteni azért, mert hozott egy döntést a közös uniós beszerzésről.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: