Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor ma egy olyan számadatot kotyogott el a Kossuth rádióban, aminek ha egy picit a mélyére nézünk és értelmezzük, akkor egy felelős miniszterelnöknek ezek után le kellene mondania.

Orbán Viktor és csapata 2020. december elején egy nagyon súlyos politikai hibát követett el. A Fidesz nagyot akart nyerni, de a fegyverük ellenük fordult. Ekkor jelentették be ugyanis, hogy a vakcinára regisztrálni kell.

Eltelt majdnem kettő hónap és ma reggel Orbán Viktor a Kossuth rádióban így volt kénytelen nyilatkozni: „most olyan kétmillió körül van a regisztráltak száma, ez egyenlőre kevés.”

Igen valóban a cirka 10 millió magyar 20 százaléka, ha a felnőtt népességet nézzük 7 millió magyar 28 százaléka valóban nagyon, de nagyon kevés két hónap alatt. Úgy, hogy dübörgött ezerrel a propaganda: regisztrálj.

Na de kanyarodjunk vissza Orbán Viktor talán legsúlyosabb politikai hibájához: láthatatlanul és nem kimondva, de a regisztráció bejelentésével bizalmi szavazássá tették ezt a kérdést: bízok-e a kormányban, ha a saját egészségemről, a saját életemről van szó?

A vakcina regisztrációval sikerült Orbánéknak láthatóvá tenni, hogy bizony nagyon komoly bizalmatlanság van a társadalomban a regnálásuk kapcsán. Talán a Fidesz elnöke már sejti, hogy ezzel a lépéssel sikerült magukat egy nagyon komoly bizalmi válságba sodorniuk.

Nagyot akartak nyerni, s az amitől rettegtek az elmúlt 10 évben, hogy egy népszavazáson alulmaradnak, most egy nem várt pillanatban egyszer csak bekövetkezett. Sikerült egy olyan helyzetet előállítani, ami után egy felelős miniszterelnök lemond.

A politikai helyzet még rosszabb, talán Orbán pályafutása alatt most vált nyilvánvalóvá a legjobban, hogy a király…: ugyanis az ellenzéktől is támogatást kapott ebben a kérdésben. Karácsony Gergely maga jelentette be, hogy ő regisztrálni fog.

Így Orbán a kudarc miatt még az ellenzékre sem mutogathat. Ez egyszemélyben az ő felelőssége. De ez az ára a sok hazugságnak, cselnek, trükközésnek. Most láthatóvá vált, hogy bizony a társadalom legmélyén milyen komoly bizalmatlanság húzódik a hatalommal szemben.

S a kérdés csak költői: de vajon mennyien regisztráltak volna, ha a háziorvosoknál kellene ezt megtenni és nem a kormánynál? Ugye. Na erről beszélek, amikor azt mondom, bizalmi válság van. Lehet még ezt erőltetni, csak az ember általában még mélyebbre szokott ilyenkor csúszni…

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: