Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Már sokszor írtuk, hogy Fideszék amit egyszer a fejükbe vesznek, azt így vagy úgy de áterőszakoskodják rajtunk. Újra napirendre került a budapesti olimpia kérdése, sőt a Magyar Olimpiai Bizottság megalapított a Budapest 2032 Bizottságot, valamint elnökét és tagjait is megválasztották.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége bejelentette, megalakult a Budapest 2032 Bizottság, amelynek vezetője Szalay-Berzeviczy Attila lett. A testület feladata, hogy megvizsgálja a 2032-es olimpiára történő magyar pályázat realitását. A

Az eddigi tapasztalatok szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hét évvel korábban, azaz 2025-ben dönt a 2032-es helyszínről. Az érdeklődő városoknak tehát legkésőbb 2023-ban kell jelezniük pályázati szándékukat. A kérdés „átgondolása és körültekintő mérlegelése” érdekében hozta létre a MOB a bizottságot.

Azt, hogy miért mondják sokan, hogy elitünk egy cseppet elvesztette a valóság érzékelését, jól tükrözi a MOB elnökének következő mondata, miközben tombol a járvány ők így gondolkoznak az idei évről:

“2021-ben egy olyan évhez érkeztünk, amikor kijelenthető, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság nem végezné jól a feladatát, ha nem foglalkozna komolyan a 2032-es olimpia megpályázását és megrendezését megelőző kérdésekkel”

Arra sajnos nem tért ki a közlemény, hogy a pandémia és a kormányzati megszorító intézkedések korában miért pont most vált ismét sürgetővé az olimpiarendezés ügyének felmelegítése, amikor komplett gazdasági szektorok álltak bele a földbe, és százezrek megélhetése vált bizonytalanná, lecsúszása realitássá.

A Fidesz először a 2002-es választást megelőző kampányba emelte be az olimpia rendezést ötletét (akkor a 2012-ben végül Londonban megrendezett játékok lett volna a cél). Majd ezután a Budapesti Olimpiai Mozgalom nevű szervezet vitte tovább az ügyet és tartotta magasba az ötkarikás zászlót Magyarországon, előbb 2016-os, utóbb 2020-as pályázást erőltetve. Orbán Viktor 2014-ben vált igazán nyitottá az ötletre, amely végül állami milliárdokban mérhető forrásokat (komplett irodát és permanens kampányt) igényelt.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: