Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Hiába trükközött ma azzal a Fidesz, hogy nem ment el a parlamentbe, az ellenzék így akkor egy hatpárti bizottságot alakít annak vizsgálatára, hogy a kormány milyen teljesítményt nyújtott a koronavírus-járvány alatt.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese a testület létrehozását az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd hétfői, közös, online sajtótájékoztatóján jelentette be.

„Elvégezzük azt a munkát, ami az Országgyűlés feladata lenne” – közölte Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, hozzátéve: kiértékelik a hiányosságokat, a mulasztásokat, a hozzá nem értést, a kapkodást és a káoszt a járvány- és válságkezelésben és a vakcinavásárlásban.

Azzal, hogy a kormánypárti képviselők nem jelentek meg az ellenzék kezdeményezésére tartott hétfői rendkívüli ülésen, megszegték a törvények megtartására tett esküjüket, hiszen a törvények kimondják: az Országgyűlésnek kötelessége ellenőrizni a kormány munkáját – mondta Tordai.

Hozzátette: , az elmúlt hónapokban pedig az látszik, hogy a kabinet nem jól védekezik a járvány ellen, nem gondoskodik az emberéletek megvédéséről és az emberek jövedelembiztonságáról.

„A közös vizsgálóbizottsági munkában az MSZP is nagy erőkkel kíván részt venni” – mondta Harangozó Tamás, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese.

Harangozó azt mondta: fel akarják tárni a visszásságokat és saját javaslatokkal akarnak előállni, mert „nagyon sok kérdés van, amiben a magyar kormány kapkod, mellébeszél vagy egyenesen hazudik”.

Az oltási tervvel kapcsolatban Harangozó „Colombo felesége-effektusról” beszélt (mindenki beszél róla, de még senki sem látta), és kiemelte, nem ellenzéki akadékoskodásról van szó: „ma milliók nem tudják megmondani, hogy ők (…) személy szerint, abba az élethelyzetben, abban a munkakörben, amiben vannak, vajon mikor is kerülnek sorra.”

Azt mondta: a gazdasági válságkezelésben az MSZP számára a legfontosabb a magyar munkavállalók és kis- és középvállalkozók helyzete. Föltette a kérdést: hogyan lehetséges, hogy a külföldi tulajdonú cégeknek a magyar kormány a magyar adófizetők pénzéből még a tavaly elmaradt nyereségét is kifizette, de a kis- és középvállalkozókhoz és a munkavállalókhoz a bértámogatás nem érkezett meg?

Maga Gulyás Gergely ismerte el a múlt héten: 27 milliárd forintból csak 7 milliárdot sikerült kifizetni múlt hétig, 3 hónap alatt – mondta.

Kiemelte: a kormány 160 millió forintnyi állami támogatást ad külföldi nagyvállalatoknak egyetlenegy munkahely megteremtéséhez, de a meglévő magyar munkahelyek megvédésére képtelen.

Varga Zoltán, a DK frakciószóvivője „elkeserítőnek” és „mélységesen felháborítónak” nevezte, hogy „a demokrácia sárba tiprásával és az orbáni kleptokrácia szisztematikus kiépítésével már most ott tartunk”, hogy Novák Katalin dönti el, ki fogadhat örökbe gyermeket, a külügyminiszter és a Futsal-csapata dönthet arról, „bármiféle szakértelem nélkül”, hogy magyarok millióit milyen vakcinával fogják beoltani, Kásler Miklós pedig „csontvázakkal legózik”, míg a kórházak vezetése átcsúszott a belügyminiszter kezébe. „Itt mindenki mindenhez, mindenhez is ért!” – mondta szarkasztikusan.

Amikor pedig a kivéreztetett munkavállalók és munkáltatók „utolsó kétségbeesésükben” a közvéleményhez fordulnak, Magyarország miniszterelnökének „egyetlenegy cinikus és aljas válasza van: megfenyegeti ezeket az embereket” – mutatott rá.

Lukács László, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője azt emelte ki: az egyik legfontosabb kérdés, hogy miért alakult sokkal rosszabbul a járványhelyzet ősszel, mint tavasszal. De azt is szeretnék kideríteni: mi okozta a statisztikában megjelent 2-2,5 ezer fős többlethalálozást, amit „a tudomány sem és a szakma sem” tud megmagyarázni.

Tóth Endre, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja azt mondta: bár a Momentum még nem parlamenti párt, ők is „nagy elánnal” állnak be a bizottsági munkába, mert bár a magyar társadalom jelesre vizsgázott a vírus elleni harcban, a kormány viszont megbukott: elveszi az emberektől a lehetőséget, hogy készüljenek a jövőre. Ezért nyitási terv kidolgozását szorgalmazta.

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese az ellenzéki vizsgálóbizottságok felelősségét hangoztatta, mert, mint mondta, Magyarország „megállíthatatlanul sodródik a katasztrófa felé”. Azt mondta: a bizottságoknak ki kényszerítenie egy olyan, újragondolt, sokkal szélesebb körben elérhető és működő bérpótló csomagot, ami nem utófinanszírozott, mint a jelenlegi „életszerűtlen” csomag, és amelyet „a NAV nem tud egyetlenegy tollvonással elvonni”.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: