Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nemény András, Szombathely MSZP-s polgármester sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet, hogy míg országszerte drákói szigor vonatkozik a vendéglátósokra a Képviselői Irodaházban gond nélkül mükődik az üzemi étterem.

A politikusok együtt ehetnek a képviselőház éttermében, miközben ez az országban mindenhol máshol konkrétan tilos. Szombathely polgármestere értetlenül áll a helyzet előtt.

Nemény András Facebookon tartott videós tájékoztatót Szombathely járványügyi helyzetéről tegnap. A települést érintő járványügyi adatok és az oltási program helyi vonatkozásainak ismertetése mellett a  hazai vendéglátósok problémás helyzete is szóba került.

Ám a baloldali városvezetőnek sikerült egy roppant hipokrita tényre is felhívni a nyilvánosság figyelmét: Számomra is furcsa, amikor a Képviselői Irodaházban vagyok, és látom, hogy működik az üzemi étterem, és az ország minden tájáról érkező képviselők le tudnak ülni az asztalhoz és úgy tudnak étkezni, akkor ezt miért nem lehet megcsinálni más helyen- vetette fel a politikus.

Nem tőlük sajnálom, meg nem az üzemi konyháktól, de azt gondolom, hogy lehetne olyan szabályokat hozni, hogy legalább életben tartsuk ezt a szektort – nyilatkozta a polgármester.

Mindazonáltal kiemelte, a hatályos szabályokat szerinte be kell tartani, akkor is, ha tudja, miért igyekeznek sokan elérni azt, hogy a törvényhozók változtassanak a jelenlegi szabályokon.

A november 11-től életbe lépő szigorú járványügyi korlátozások következtében ugyanis az éttermeknek be kellett zárniuk. E naptól fogva maximum házhoz szállíthatnak, vagy elvitelre szolgálhatnak ki.

Az üzemi étkezdékkel azonban más a helyzet, azok nyitva maradhattak. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet ezzel a dologgal mindössze egyetlen mondat erejéig foglalkozik: „az üzemi étkezdék nyitva tarthatnak”.

Arra, hogy mi a különbség az éttermek és az üzemi étkezdék között, érdemi válasz nem létezik. De legyen elég annyi, hogy Külügyminisztérium szomszédságában található Kacsa utcai étkezde épületben van irodája többek között Orbán Ráhel design ügynökségének is, ami talán alapjául szolgál annak, hogy ott például étkezhet bárki – az utcáról beesve is. A kirakós többi darabkáját meg már mindenki összetudja rakni maga- vélekedett a polgármester.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: