Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már tavaly is Orbán Viktor haverja, Mészáros Lőrinc lett a leggazdagabb magyar, a gázszerelőből lett felcsúti milliárdos, most azonban rekordot is beállított: magyar sose volt még ennyire gazdag, ezt egy olyan évben érte el, amikor tombolt a járvány és még volt egy válása is.

A Fidesz milliárdosait nem tépázta meg a világjárvány, miközben a magyar vállalkozók ezrei mennek csődbe, ők tovább gazdagodnak. 479,4 milliárd forintos rekorddal lett 2020  leggazdagabb magyarja Mészáros Lőrinc. Annak ellenére megtudta őrizni ezt a címet a Forbes által összeállított listán, hogy  Mészáros tavalyi vált, ami valamennyivel egészen biztosan csökkentette a vagyonát.

A sokáig leggazdagabb magyar, Csányi Sándor idén is már csak második, ráadásul a járvány keményen érintette az OTP árfolyamát is.  A top 10-ben érdekesség, hogy először lett dobogós a Wallis-tulajdonos Veres Tibor.

Így nézett ki a top 10:

Mészáros Lőrinc 479,4 mrd
Csányi Sándor 393,4 mrd
Veres Tibor 258,6 mrd
Rahimkulov Timur 257 mrd
Felcsuti Zsolt 246,1 mrd
Gattyán György 245,6 mrd
Rahimkulov Ruszlán 240 mrd
Demján Sándorné (örökösök) 214,3 mrd
Szijj László 184,4 mrd
Széles Gábor 146 mrd

A magyar milliárdosoknak annak ellenére jó éve volt 2020 – a top 10-ből is csak Szijj és Széles vagyona csökkent – , hogy egyrészt járvány volt, másrészt minden magyar cégtulajdont leértékelt az a tény, hogy Magyarországon jelenleg olyan központilag irányított kapitalizmus működik, hogy külföldi cég nem vehet meg magyart, csak Palkovics László miniszter külön engedélyével.

Több Fidesz közelinek tartott vállalkozó is ismét előkelő helyen végzett a listán: a 13. Wáberer György, aki a róla elnevezett fuvarozó cég alapítója, amiből közismert módon kiszállt, hogy ezentúl ingatlanozzon és más területeken fektessen be, újra beszállt eredeti vállakozásába. 2020. július 20-tól a miniszterelnök a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztossá nevezte ki.

Garancsi István, akit szintén Fidesz-közeli vállalkozónak tartanak a 23. helyen van. Annak ellenére, hogy Simicska Lajos, miután összerúgta állítólag a port Orbánnal és minden vagyonától meg kellett szabadulnia még mindig 37. a listán, 39,2 milliárddal.

A leggazdagabb nők közül ketten is a NER elithez kötődnek. Vajna Tímea a 39., a becsült vagyona 38,6 milliárd forint, három helyezéssel és 3,5 milliárddal megelőzve egy másik Fidesz közeli milliárdos nőt, Schmidt Máriát, Orbán Viktor kedvenc történészét.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: