Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Orbán Viktor ma beszélt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján, gazdaságvédelemről és a gazdaság újraindításáról beszélt két külön blokkban.

Orbán a mai nagy beszédében a következőket mondta: “nagy reményekkel fordultunk rá a 2021-es évre, biztatóak voltak az adatok Magyarország számára, olyan rekordokat is elértünk, amiket korábban nem.”

Torzsa Sándor, az MSZP ferencvárosi képviselője, erre a gondolatra Facebookon reagált: Csak egy dolgot nem tudok, hogy melyik rekordra gondol Orbán, a rekord költségvetési hiányra vagy a rekord államadósságra?

A Hír Hugó is már beszámolt róla, hogy Orbánék sikeres válság kezelésének hála, még a rendszerváltás utáni években sem ugrott ekkorát az államadósság.

Gazdasági szakemberek becslése szerint tavaly év végén a 81 százalékos szint fölé érhetett a magyar államadósság GDP-arányos értéke, ami meghaladja a 2008–2009-es pénzügyi válságot követően látott adósságszintet is sőt arra is rámutattak, hogy még a rendszerváltáskor sem ugrott ekkorát az államadósság.

Bár minden gazdasági szereplő egyöntetűen az államadósság rekordját jelezte az Orbán-kormány mégsem szabott gátat a féktelen költekezésnek. Jelen pillanatban is több 100 milliárdos stadion építése folytatódik, de tavaly év végén 97 milliárddal tömte ki a Fidesz-közeli Mathias Corvinus Collegium alapítványát a kormány és sok tízmilliárdod juttatott különböző sportszervezeteknek.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: