Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy a Hír Hugó is megírta, Orbán Viktor tegnap eléggé világosan kijelentette, hogy a magyarok csak az oltás helyszínén tudják meg, hogy pontosan milyen vakcinát is kapnak. Erre reagált Facebookon Molnár Csaba, a DK európai képviselője.

Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk” – az Euronews cikke szerint ezt mondta Orbán Viktor a a budapesti Karmelita kolostorban, Andrej Babiš cseh kormányfővel közös pénteki sajtótájékoztatóján.

Molnár Csaba, a DK európai képviselője a kormányfő fent idézet gondolataira reagált Facebookon:

„Egy pillanatra tekintsünk el az Orbán szavaiból áradó végtelen cinizmustól, az emberek lenézésétől és a jól látható kicsinyes bosszúvágytól és zsarolástól. Nézzük meg inkább, hogy mit jelent ez a gyakorlatban.”- írja Molnár

Hogy mi történik majd, ha mindenki csak akkor tudja meg, hogy milyen oltást szán neki a kormány, amikor már elment az oltóhelyre, tűri fel az ingujját.

Könnyen belátható, hogy ez nem jó sem az embereknek, sem az oltás rendszerének (vagyis végső soron a kormánynak). Aki a helyszínen tudja meg, hogy olyan oltást kapna, amit nem fogad el, az feleslegesen ment el, töltött időt, állt sorban, ráadásul el is veszti a helyét az oltási sorrendben és a “sor végére kerül”- szögezi le a politikus

Majd az ellenzéki képviselő arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem jó az oltás megszervezésének sem, mert így nem tudnak helyette mást időben behívni, kevesebb ember kapja meg az oltást, sőt akár az is lehet, hogy a nehezen tárolható vakcina megy a kukába.

Nem lenne sokkal egyszerűbb, okosabb az oltást kérő behívásakor elmondani, megírni neki, hogy milyen oltásra számíthat? Hogy időben tudjon dönteni? Hogy visszajelezhessen, ha nem kéri és lehessen helyette mást behívni? Hogy ne kelljen kidobni az oltóanyagot?
Nyilván ez lenne a normális és így is csinálják más országokban. Akkor nálunk miért nem?- teszi fel a kérdést

Amatőrizmus, a szokásos hozzá nem értés? Bosszú azok felé, akik nem akarják Orbán kedvenc kínai vakcináját? Zsarolás, kész helyzet elé állítás, hátha így többen fogadják el az EU által nem engedélyezett oltóanyagokat? Valószínűleg mindegyik- vonja le a következtetést az ellenzéki képviselő


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: