Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Euronews cikke számolt be Orbán Viktor tegnap kijelentéséről, melyből kiderül, hogy komolyan megszívatják azokat, akik vakcinát szeretnének választani.

„Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk” – az Euronews cikke szerint ezt mondta Orbán Viktor a a budapesti Karmelita kolostorban, Andrej Babiš cseh kormányfővel közös pénteki sajtótájékoztatóján.

Amit Orbán mond az több szempontból is aggályos. Először is aki mondjuk nem szeretne kínai vagy orosz vagy amerikai stb. vakcinát tök feleslegesen megy el az oltópontra, magyarul jól megszívatják egy felesleges úttal.

Ráadásul ez teljesen felboríthatja az oltás beadását. Ugyanis, innentől kezdve nem tervezhető, hiszen csak a helyszínen fog kiderülni, hogy a behívott 10 emberből valójában, hánynak kell beadni a vakcinát.

Nos a vakcinát ki kell engedni, ha mondjuk 10 emberből 6 nem kéri az épp beadásra szánt szert, akkor mi lesz a kiengedett oltóanyaggal? Ráadásul a feleslegesen behívogatott emberek nagyban le is lassítják a folyamatot.

Maradjunk annyiban, hogy ebből káosz lesz. De minden jel szerint Fideszéknek most is csak az a fontos, hogy jól megszívassák azt, akinek nem tetszik valami…

Az Euronews cikke szerint sem világos, hogy mit értett Orbán a „sor vége” alatt: az ember saját oltási csoportját (például az alapbetegségekkel rendelkező 18-59 évesek csoportját), vagy esetleg az összes vakcinára váró embert?

Az Euronews megjegyzi, hogy Orbán ezzel kapcsolatos mondatát az MTI beszámolójában egyáltalán nem idézte, más médiumot pedig alig engedtek be a sajtótájékoztatóra, az Euronews is az AP hírügynökség egyik nyersanyagában találta meg Orbán Viktor beszédét. A helyszínen magyar részről csak a Magyar Televízió és a Hír TV munkatársai kérdezhettek, ők azonban nem kérdeztek ezzel kapcsolatban semmit.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: