Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szájer József, aki tavaly év végén belebukott a házbuli botrányba már nem szerepel a címzetes egyetemi tanárok között a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, ezzel az utolsó kinevezésétől is megfosztották a bukott politikust.

A brüsszeli „házibulin” megbukott fideszes parlamenti képviselő, Szájer József számos címétől kénytelen volt megválni, de a címzetes egyetemi tanári kinevezése a botrány kitörése után is megmaradt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE).

Ezt az mfor.hu-nak akkor azzal indokolták, hogy a címzetes egyetemi tanári cím odaítéléséről döntő egyetemi szenátus a járványhelyzetre tekintettel, csak online üléseket tart, márpedig „személyi kérdésekben ilyenkor nem hozhatnak döntést, így a legközelebbi ülés napirendjére sem kerülhet a kérdés”.

Szájer József neve egészen mostanáig szerepelt is mások mellett Navracsics Tibor volt uniós biztos, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke és Szemerkényi Réka volt washingtoni magyar nagykövet társaságában az intézmény címzetes egyetemi tanárai között.

A lap most ismét utánanézett, de a friss listán már nem találták a nevét. Ennek alapján Szájer József már nem címzetes egyetemi tanára az NKE-nek – írta most az mfor.hu.

Ebből azt a következtetést vonták le, hogy a szenátus mégis vissza tudta vonni Szájer József kinevezését, bár a járványhelyzet még tart, és ezért kérdéses, hogy milyen formában került sor arra a testületi ülésre, ahol ez a döntés megszületett.

Az egyetem honlapján elérhető a szenátus januári ülésének napirendje, a listában azonban nem találtak olyan napirendi pontot, amit Szájerrel lehetne összefüggésbe hozni. Több előterjesztés került a testület elé a rektorhelyettesi pályázatokkal, továbbá tanterv módosításokról, illetve tanterv elfogadásáról (mint a Rendészeti Kar rendészeti alapképzési szak bevándorlás szakirány esetében), de címzetes egyetemi tanári kinevezés visszavonásáról nem találtak napirendi pontot.

Így az sem kizárható, hogy Szájer erről a pozíciójáról is saját maga mondott le.  Mint korábban megírtuk, hogy a fideszes vezető politikus múlt év végén ellátogatott egy speciális házibuliba, amelynek a rendőrök vetettek  véget. A politikus pedig a rendőrök elől az ereszcsatornán keresztül próbált megszökni.

Sikertelenül. Szájert nyakon csípték és a nagy igyekezete közben a táskájából elő is került némi kábítószer. A politikus még a botrány kirobbanása előtt lemondott minden EU-s tisztségéről és távozott.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: