Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Jobbik teljesen felháborodott azon, hogy Orbán Viktor “közjószágnak” nevezte a pénteki Kossuth rádiós interjújában a gyerekeket. A párt emlékeztet, hogy korábban Karikó Katalint “asszonyságnak” hívta, szerintük innen egy lépés a “fehérnép” kifejezés kormányzati közbeszédben való megjelenése.

A Jobbik Facebookon adott hangot nemtetszésének.  “Ha Orbán Viktor egyre botrányosabb megszólalásait nézzük, akkor talán már nem is vagyunk olyan messze attól, hogy még az idén visszakerüljön a kormányzati közbeszédbe a „fehérnép” kifejezés.

Amikor néhány héttel ezelőtt Orbán asszonyságnak nevezett egy nemzetközi hírű magyar kutatónőt, akkor talán a magyar miniszterelnök nők iránti érzéketlensége vált nyilvánvalóvá, aki talán fel sem fogta, hogy mi volt a sértő abban, amit mondott.

Hiszen kijelentése nem csupán Karikó Katalinra, hanem minden magyar nőre, sőt az egész női nemre nézve sértő volt. Bár igaz, hogy túl sok jót nem várhatunk a női egyenjogúság terén attól a Fidesztől, ahol Kövér László – bizonyos kérdésekben – nagyobb szánalommal tekint azokra az ellenzéki képviselőkre, akiknek kettessel kezdődik a személyi száma.

A vakkomondoros kormánypárti retorika kapcsán már-már Móricz Zsigmond Barbárok című elbeszélésének rideg, zord, érzelemmentes világa tárulhat elénk. Aztán pénteken jött az újabb atom a családok ellen, amiből megtudhattuk, hogy Orbán lelkivilágában a gyermek „közjószág”. Értik? Ez jut eszébe a magyar miniszterelnöknek a gyermekeinkről.

Mi más? Tehát a „nemzeti”, „keresztény”, „családbarát” kurzus felfogása szerint, ha a magyar szülőknek lánygyermeke születik és felnő, akkor biza’ „asszonyság” lesz belőle.”- írják a posztban.

A Jobbik szerint egy valóban keresztény, valóban nemzeti és valóban családbarát kormány miniszterelnöke sosem beszélne így sem a nőkről, sem a gyermekekről.

“2022-ben erről is ítéletet mondunk, többek között az akkor már „asszonysággá” avanzsált „közjószágok” is. Véget kell vetnünk ennek a felcsúti macsó ámokfutásának, hogy egy jobb, boldogabb Magyarországon élhessünk! És végre megadjuk a magyar embereknek, amivel a rendszerváltás óta adós maradt a magyar politika: jólétet és szabadságot mindenkinek!”- zárja sorait a párt.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: