Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komjáthi Imre, az MSZP elnök helyettese országjárásra indult. Az ellenzéki vezető Zala megyéből számolt be a magyar valóságról, itt találkozott többek között Brunner Tiborral, Esztergályhorváti polgármesterével.

Az MSZP számára fontos, hogy életszerű és életszagú javaslatokat fogalmazzon meg- írja beszámolójában Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese. Ezért (is) járjuk az országot. Polgármesterekkel, önkormányzati képviselőkkel, helyiekkel, vállalkozókkal, munkásokkal és közmunkásokkal beszélgetünk. Mondják el ők milyen segítséget kapnak, nem kapnak, de várnak a kormánytól. Így történt ez a héten Zala megyében is.

Brunner Tibor, Esztergályhorváti polgármestere arról beszélt nekünk, hogy az önkormányzat hogyan, milyen módon tudott segíteni a falu lakosainak a pandémiás helyzetben a kormányzati elvonások ellenére. Még ez a párszáz lelkes település is nehéz helyzetbe került, hiszen a 40-50 milliós költségvetéséből közel 10% esik ki a gépjárműadó és az iparűzésiadó elvonása miatt.

„Hévíz és a környéke padlót fogott” így fogalmazott egy étterem tulajdonos, aki arról beszélt, hogy milyen katasztrofális helyzetben vannak azok a vállalkozások, akik a turizmusból élnek. A beígért kormányzati segítség elmaradása, szűkmarkúsága a szakadék szélére taszította őket.

Zalaegerszegen bezárás fenyeget egy nagy múltú sajtgyárat. 83 munkavállaló kerülhet az utcára. A gyár előtt arról beszéltem, hogy mi lesz az elbocsájtott dolgozók sorsa, amikor lejár a 3 hónap álláskeresési járadék- fogalmazott az MSZP-s vezető

Orbán Viktor 20 „bátor” embere 2011 – ben még a 6 hónapot is sajnálta a bajba jutott emberektől, ezért módosító javaslatban szavaztatták meg a 3 hónapra csökkentést.
Nagykanizsán találkoztunk Fodor Csaba frakcióvezetővel és a képviselőtestület több tagjával. Elmondták, hogy a kormányzati elvonások milyen lyukakat ütöttek a város költségvetésében.

Az MSZP megyei elnöke kiemelte, hogy bár Zala megye elég vegyes összetételű, sok kis község és a két megyei jogú város mellett számos kis-közepes város is van, gondok még hasonlóak. A politikusok szerint a vendéglátóiparban és a turizmusban dolgozóknak a munkahelyük 3-6 hónapos garantált megtartása mellett 80 százalékos bértámogatást kellene kapniuk az államtól.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: