Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megszólalt Fideszék kopasztojása, Kovács Zoltán a Klubrádió lekapcsolásáról: „Azt hiszem, egyesek ezt jogállamiságnak hívják” Az államtitkár szerint egyesek azt akarják elhitetni, hogy a kormány záratta be a rádiót, pedig annak joga, szándéka és lehetősége sincs beavatkozni ilyen ügyekbe.

Korábban megírtuk, hogy elveszik a Klubrádió frekvenciáját, vasárnap éjféltől elnémul a kormánykritikus rádiócsatorna A rádió számára a lehető legkedvezőtlenebb ítélet született a frekvencia-jogosultsága ügyében indított bírósági perben a Fővárosi Törvényszéken. Az ítélet szerint a Klubrádió február 14-én 23.59-ig használhatja az FM 92,9 MHz-et, azt követően legfeljebb internetrádióként működhet tovább.

A rádió tulajdonosa szégyentelennek és antidemokratikusnak nevezte a döntést.
A rádió lekapcsolásának hírét sokan aggódva fogadták. Reagált rá többek között az Európai Tanács emberi jogi biztosa, valamint a francia és az amerikai külügyminisztérium is.

„Egy újabb elhallgattatott hang Magyarországon” – mondta az Európai Tanács emberi jogi biztosa a Klubrádióról Dunja Mijatović mellett az MSZP és Gyurcsány Ferenc is közleményben reagált a Fővárosi Törvényszék döntésére.

Fideszék kopasztojása, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár vélhetően a kritikaáradatra reagálva szerdán a Twitteren okoskodott, bár ne tette volna:

„A Klubrádió súlyos szabálysértéseket követett el, nem egyszer, nem kétszer, hanem hatszor sértette meg az alapszabályokat”.

Az About Hungary oldalán pedig – angol nyelven – részletesen is kifejtette a véleményét az ügyről – vette észre a hvg.hu.

Mint írja, egyesek azt akarják elhitetni, hogy a kormány záratta be az utolsó független rádiók egyikét, de valójában a rádió vezetése okozta a saját vesztét azzal, hogy figyelmen kívül hagyta a műsorszolgáltatásra vonatkozó szabályokat. Az államtitkár részletezi is, hogy a Klubrádió az elmúlt hét évben legalább hatszor sértett szabályt, kétszer meg is bírságolták, az egyik szabálysértés pedig egy 2014-es engedély nélküli sugárzásra vonatkozott.

Azt is megjegyzi, hogy mivel a rádió soha nem fellebbezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) határozataival szemben, el is fogadták azokat.

Kovács szerint sokan most ujjal mutogatnak a kormányra, azt teszik felelősség a Klubrádió lekapcsolása miatt, pedig a kormánynak valójában nincs se joga, se szándéka, se lehetősége beavatkozni a médiahatóság, a piaci szereplők és a bíróság jogi vitáiba. „Azt hiszem, egyesek ezt jogállamiságnak hívják”- írja.

Igen, akkor ezt kapd ki Fidesz tojás. Az Átlátszó a Fővárosi Törvényszéktől kapott adatok, alapján írta meg,  2018-ban összesen 109 alkalommal marasztalta el a bíróság ezt a Fidesz média valamely oszlopos tagját.

Nem hatszor, több év alatt hanem egyetlen év alatt 109 alkalommal. Őket mikor csukja be a Fidesz jogállama? Nevetségesek vagytok.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: