Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdettek szerdán délre a makói gumigyár dolgozói, hogy a Continental AG Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. telephelyén így tiltakoznak munkakörülmények ellen – írja keddi közös közleményében a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség és a Makói Gumiipari Szakszervezet.

Utaltak arra, hogy az érdekvédők végső eszközként kényszerülnek erre a lépésre, ám a vezetőség még ezt sem tolerálja, ugyanis közölték a szakszervezettel: a sztrájkolókat a munkabeszüntetés idejére kiutasítja a gyárból.

A közlemény emlékeztetett: a korábbi viszonylagos munkabéke tavaly nyáron szűnt meg a makói gumigyárban, mert a munkáltató – a járvány miatt szükséges intézkedésekre hivatkozva – egyoldalúan felmondta a kollektív szerződést. Ezzel gyakorlatilag szabad kezet szerzett ahhoz, hogy kénye, kedve szerinti munkaidőben dolgoztassa, túlóráztassa azokat a munkásokat, akik még maradtak a gumigyárban.

Azóta sokan megváltak a cégtől, de az ottmaradtakat – mint írják – egyre jobban hajszolja a cégvezetés, mert az időközben megszaporodott megrendelést a drasztikusan lecsökkent létszámmal is teljesíteni akarja.

Radics Gábor, a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség elnöke, a vállalatcsoport európai üzemi tanácsának magyar elnökségi tagja szerint az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy kitudódott: a gyár a régiek kárára venne fel jó pénzért új munkavállalókat, s a tíz évnél régebb óta ott dolgozóktól plusz juttatásaiból fedezné az új béreket.

Az érdekvédők által kezdeményezett kollektív munkaügyi vita végül eredménytelenül végződött, sőt egy nemrég meghirdetett munkásgyűlésre annak ellenére nem ment el a hr-vezető, hogy ő adta az időpontot. Ekkor a feldühödött emberek az irodájához vonulva spontán tüntetésen hangos bekiabálásokkal fejezték ki nemtetszésüket.

Radics Gábor az áldatlan állapotokról tájékoztatta a német autóipari konszern vezetését, mert szerinte a makói gyárban uralkodó agresszív és elnyomó vezetői módszer a világhírű cég rossz hírét kelti.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: