Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap jelentette be a Momentum, hogy Zuglóban indítja el az előválasztáson Hadházy Ákost, egy átlag hírolvasó erre azt mondaná, hogy helyes ám a zuglói Facebook- csoportokban, komoly felháborodást keltett az ellenzéki párt bejelentése, mivel Zuglóban van egy régóta győztes ellenzéki képviselő. 

Záporoznak az indulatok a Momentum tegnapi bejelentése után a különböző zuglói Facebook csoportokban. Fekete-Győr András tegnap bejelentette, hogy Hadházy Ákost Zuglóban kívánja elindítani pártja az előválasztáson.

A bejelentéssel van egy kis bibi, ugyanis ebben a választókerületben az ellenzék győzött: az MSZP-s Tóth Csabának kétszer is sikerült a bravúr. 2014-ben és 2018-ban is legyőzte az Orbán-párti jelöltet. Ráadásul legutóbb nem éppenhogy, hanem az egyik legnagyobb arányban diadalmaskodott az ellenzéki győztesek között.

Tóth Csaba egy rendkívül gyakorlatias és pragmatikus politikus, ezen tulajdonságai miatt a liberálisabb értelmiség sokszor kritikával illeti, ám ezen tulajdonságai tették roppant népszerűvé a lakosság körében: míg mások beszélnek róla, mit hogyan kellene megcsinálni, Tóth Csaba már el is végezte a munkát- írja az egyik zuglói a Facebookon.

Éppen ezért sokan furcsállják a Momentum döntését: Nincs az országban elég, olyan választókerület, ahol a Fidesz győzött? Miért egy győztes ellenzéki körzetében kell Hadházynak indulnia?

Ezt az álláspontot sokan osztják, az egyik kommentelő kifejti, hogy Hadházy egy ismert politikus, az ellenzék bölcsebben járna el, ha egy nehezebben nyerhető választókerületben indulna, ahol a személye jobban segítené a győzelmet.

A kommentelők egy része igyekszik csitítani a kedélyeket, hangsúlyozzák, hogy ez csak előválasztás és úgy is Tóthra foganak szavazni, mert elégedettek a munkájával. A radikálisabb zuglóiak azonban nem kímélik Hadházyt.

Sokan a szemére hányják, hogy vidéki állatorvos, semmi köze a kerülethez. Van olyan aki úgy látja, hogy csak a biztos mandátum miatt akarja a Momentum „kifúrni” Tóth Csabát, sokan azt is tanácsolják, hogy Hadházy vidéken induljon, ott vannak neki tapasztalatai.

Persze vannak akik örülnek Hadházy bejelentésének, a kommentekből kiderül, hogy ezek jobbára a fideszesek, s ők is csak azért, mert ez a manőver megoszthatja az ellenzéket és reményt látnak arra, hogy sebeket ejt majd az egyik jelölt a másikon.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: