Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Orbán Viktor ma reggel is tudott erős mondatott mondani a Kossuth rádióban. A miniszterelnök úgy idézte fel Müller egyik tájékoztatását a járványról: az országos tiszti főorvos sejtelmesen csak annyit mondott: „jól haladok”. Nyilván egy felelős miniszterelnöknek egy két szavas jelentés elég egy ilyen helyzetben…

Nagyon nehéz pillanatban vagyunk: egyszerre oltunk, szabadulnánk, és itt a harmadik hullám – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. A miniszterelnök közölte: péntekre 3093 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 110 beteg. Kórházban 4024 beteget kezelnek, 352 fő lélegeztetőgépen van.

Ha húszezer ember szorulna koronavírusos ellátásra, meg tudnánk oldani, tehát megvannak a tartalékaink – hangsúlyozta a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy a szomszédos országokhoz hasonlóan összeomolhat az egészségügy.

Haditervszerű, hosszú papírtáblázatokból dolgozom, e szerint 391 821 legalább egyszer beoltott személyünk van, ez fel fog futni 441 ezerre. Márciusra több mint 1,2 millió embert szeretnénk beoltani. Húsvétig azokat fogjuk beoltani, akik máig regisztráltak. Mindenkit arra biztatok, hogy regisztráljon: akiről tudunk, beoltjuk, akiről nem tudunk, nem tudjuk beoltani
– mondta a miniszterelnök.

Hozzátette: mindenki figyeljen rá, hogy felfutó harmadik hullám van, mindenki hozzon felelős döntést, hiszen ezen múlhat az élete, tehát mindenki oltakozzon. Európai összevetésben Magyarországon van a legtöbb oltásra alkalmas vakcina – emelte ki.

Májusra három és fél millióval több embert fogunk beoltani, mint más európai ország – hangsúlyozta Orbán Viktor. A kínai vakcinával kapcsolatban úgy fogalmazott:

Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk. Okos asszony – tette hozzá a kormányfő. Felidézte, hogy az országos tiszti főorvos sejtelmesen csak annyit mondott: „jól haladok”.

Hm. Megdöbbentő, hogy Orbánnak elég egy két szavas sejtelmes jelentés egy ilyen fontos kérdésben. Erre azért nehéz mit mondani.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: