Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az új egészségügyi jogállási törvény miatt minden ötödik egészségügyi szakdolgozó azt fontolgatja, hogy márciusig nem írja alá az új szerződését és ezzel gyakorlatilag elhagyja a pályát – mondta sajtóhírekre hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK)egészségügyi szakpolitikusa.

Komáromi Zoltán pénteki, online sajtótájékoztatóján közölte: a hírek szerint van olyan Covid-osztály, ahol ugyanilyen okokból az ápolók nyolcvan százaléka készül felmondani. Ha ez a koronavírus-járvány harmadik hullámának felfutása közben történik meg, az a magyar egészségügy gyors, földcsuszamlásszerű összeomlását hozhatja magával.

A kormánynak legalább pénteken, a magyar ápolók napján észre kellene vennie, hogy nem lehet tovább “kizsákmányolni” az egészségügyi dolgozókat, mert annak beláthatatlan következményei lesznek.

Tarthatatlan, hogy az őket megillető megbecsülés helyett “megalázó” bérezés mellett, egyre romló munkakörülmények között, bizonytalan és kiszámíthatatlan munkajogi környezetben kell dolgozniuk – jelentette ki.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: