Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mind a 106 választó kerületben lesz előválasztás és akár két körös is lehet a miniszterelnök-jelölti szavazás – ezt Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója mondta az ATV híradónak. Karácsony Gergely csütörtök este az Egyenes Beszédben még úgy fogalmazott, a járványhelyzet miatt nem minden párt egyformán lelkes az előválasztás miatt- az ATV készített összeállítást.

2019 nyarán a hőségben is hosszú sorokban vártak az emberek arra, hogy leadhassák szavazatukat az előválasztáson. Az ellenzéki recept akkor bevált. Sokak szerint Karácsony Gergely győzelmében komoly szerepet játszott az előválasztás intézménye, és minden jel szerint az ellenzék a 2022-es országgyűlési választások előtt is így dönt a jelöltjeiről.

Molnár Zsolt az ATV híradónak azt mondta 106 választókerületben lesz előválasztás, és lesz miniszterelnök-jelölti választás is. Az MSZP-s politikus a miniszterelnök-jelölti versenyről is beszélt. Véleménye szerint előfordulhat, hogy a miniszterelnök-jelölti választás kétfordulós lesz. „Hhiszen, ha az első fordulóban nem kapja meg valaki a szükséges – minimum 50 százalékos – támogatottságot, akkor újabb fordulóra lesz szükség” – magyarázta, hozzátéve: az egyéni választókerületekben relatív többséggel is lehet nyerni.

Jelenleg hat politikus indulása valószínűsíthető a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Pálinkás József, Márki-Zay Péter és Jakab Péter már be is jelentette szándékát, A Momentumnál vasárnap nevezik meg a jelöltet. A DK-ból Dobrev Klára indulására van a legnagyobb esély, Karácsony Gergely pedig az ATV Egyenes Beszéd című műsorának csütörtöki adásában utalt arra, hogy elindulhat a megmérettetésen.

Ugyanakkor szerinte nem minden párt lelkesedik az előválasztásért. Rónai Egon kérdésére Karácsony úgy fogalmazott, ha nem lesz előválasztás, akkor vele biztosan nem kell számolni. „Én egyszer előválasztás révén lettem főpolgármester. Pontosan tudom azt, hogy a sikerben milyen nagy szerepe volt annak, hogy nem egy kalapból kihúzott jelölt voltam, hanem a változást akaró emberek jelöltje” – magyarázta a Karácsony Gergely.

Pulai András szerint az ellenzék mindegyik pártjának elengedhetetlenül fontos az előválasztás. A Publicus vezető elemzője szerint ennek két oka van. Az egyik, hogy Pulai szerint az ellenzéknek nincs egyértelmű vezetője, az előválasztás pedig segítene ennek meghatározásában.

A másik pedig, amit éppen Karácsony Gergely esete példáz. A Závecz Research friss felmérése alapján egyébként az ellenzéki közös lista és a kormánypártok csatája kiélezett – jelenleg az ellenzékre a válaszadók 50%-a, míg a Fidesz-KDNP-re 47%-a szavazna.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: