Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A koronavírus illetve a karantén helyzet párkapcsolatra való hatásairól, válás okairól és még sok másról beszélgetett Hunyadi Krisztina pszichológussal, mediátorral Pajor Tamás és Szlazsánszky Ferenc a Spirit FM „Viccen kívül” című műsorában

Mint arról az ATV többször is beszámolt, a járvány alatt növekedésnek indult a házassági bontóperek száma. Ügyvédek szerint 15-20 százalékkal több a krízisbe jutott házasság. Sajnálatos, de ehhez trendekről lehet olvasni Olaszország és az Egyesült Királyság tekintetében is, amely országokban ugyancsak drámaian emelkedett a válások száma.

A koronavírus helyzet az már nem krízis, hanem válság, ami miatt tartósan nagy nyomást helyezett a családokra, egyénekre, és ennek a következménye a családi rendszerekben való változás is.

„Van egy olyan elmozdulás, hogy ami nem működött az nyomás hatására nem biztos, hogy fog működni, sőt inkább ellenkező irányba változik” – fejtette ki Hunyadi Krisztina, aki hozzá tette, hogy „tovább repednek a repedések, tovább hasadnak az elgyengült matériák a házasság rendszerében.

Ez már olyan tartós nyomás és annyi féleképpen hat a családokra, akár emberekre egyéni szinten, ami nagyon nagy terheket rótt a családokra. Ennek egyértelmű következménye az, hogy a párkapcsolati nehézségek kimondásra kerültek.”

Ami a párterápiákban és a válások számában is megfigyelhető, hogy az emberek változtatni szeretnének az életükön, valami véget ér vagy valamit megpróbálnak megmenteni.

Az a romló tendencia, ami évek óta jelen van, hogy a házasságok közel fele válással végződik az meglehetősen ijesztő, és ez néha visszaköszön a párterápiában is. Hunyadi Krisztina kifejtette, hogy praxisában sikerült a családi krízisek 37 százalékában elkerülni a válást a helyes kommunikációval.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: