Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A hétfői záró vitát követően 133 igennel, 55 nemmel és 1 tartózkodással megszavazta az Országgyűlés a rendeleti kormányzás hatályának 90 napos meghosszabbítására és az eddig hozott kormányrendeletek szentesítésére vonatkozó törvényjavaslatot.

A parlament ezekben a percekben döntött arról, hogy 2021. május 23-ig marad hazánkban a vészhelyzet.

A kormány az őszi hullám berobbanásakor hirdetett veszélyhelyzetet, amelyet aztán november 10-én a parlament, az ellenzéki képviselők többségének támogatásával jóvá is hagyott 90 napra.

Ez a 90 nap járt le február elején, amit a kormány saját hatáskörben 15 nappal meghosszabbított, most pedig újabb hosszabbítást kért az Országgyűléstől. Az ellenzéki képviselők – mint azt már a törvény általános vitája során is leszögezték múlt héten – ezúttal nem szavazták meg a hosszabbítást, mert szerintük a kormány nem élt, hanem visszaélt a neki adott felhatalmazással.

A Varga Judit igazságügyi miniszter által előterjesztett törvényjavaslat indoklása szerint „koronavírus-világjárvány idején a Kormány alapvető célja, hogy megvédje a magyar emberek életét és egészségét, valamint mérsékelje a gazdasági károkat és megőrizze a munkahelyeket. Ennek eléréséhez gyors és hatékony döntéshozatalra van szükség. Az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogi keretek jól szolgálták ezeket a célokat.”

Az ellenzéki politikusok a mai vitában azt kifogásolták többek közt, hogy továbbra sem jár 100%-os táppénz azoknak, akik a koronavírus-fertőzés miatt kényszerülnek otthon maradni, vagy családtagjuk miatt kell otthon maradniuk.

Nem a válság által érintett cégek bevételeit pótolja a kormány, hanem a költségeket csökkenti, holott ennek nem sok értelme van,  ha valakinek nincsenek bevételei. Az ígért bértámogatásokat pedig még februárban sem sikerült kifizetni.

 

Nincs ingyenes tömeges tesztelés, a végrehajtási eljárások továbbra is zajlanak, így amikor vége lesz a különleges jogrendnek, sokakat ki fognak lakoltatni az otthonukból;
az önkormányzatok saját bevételeit elvették.

Paks 2-re és Budapest-Belgrád vasútvonalra a védekezési alapból költött a kormány;
„debil kérdésekkel” fárasztja a kormány az egyébként is frusztrált embereket a nemzeti konzultációval, ezzel áthárítva a felelősséget rájuk.

Bizonytalanság van az emberekben a vakcinával kapcsolatban, mert a kormány többször ellentmondásos információkat közölt, az orosz vakcinát a szakemberek véleményének figyelmen kívül hagyásával engedélyezték, a kínait pedig a megkérdezésük nélkül;
nem lehet előre megválasztani a vakcinát; semmiféle önkritikát nem gyakorolt a kormány a múlt heti vita óta.

A kormány feltehetően a hét második felében tesz majd bejelentést a járványügyi korlátozásokkal kapcsolatban is, ezek ugyanis március 1-ig vannak érvényben.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: