Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„A helyzet drámaian romlik”, valamint „újra azt a készültségi állapotot kell visszahozni, ami áprilisban és novemberben jellemzett bennünket”- mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy a határokon szigorítani fognak.

A helyzet drámain romlik- jelentette ki Orbán Viktor a rádióban. Az operatív törzs üléséről érkezve Orbán Viktor ismertette a mai számokat: 4668 új fertőzött van, 123 halott, 451-en vannak lélegeztetőgépen és 5027-an vannak kórházban. A helyzet ismét drámaian romlik, ismét azt kell nézni, hány üres ágy van a kórházakban és mennyi lélegeztetőgép van- mondta a miniszterelnök. A kórházban kezeltek száma- szakemberek szerint- drasztikusan nőni fog.

Orbán Viktor közölte, hogy jelenleg 15831 szabad kórházi ágy van, és 2296 szabad lélegeztetőgép- még messze vannak a teljesítő képesség határától az egészségügyben, de vigyázni kell, hogy ne terheljük túl a rendszert.

Mindig volt 1-2 százalékos tévedés, de kivétel nélkül rendelkezésre álltak a járványügyi szakemberek, professzorok. Ők megfontolt, nyugodt emberek, a legkaotikusabb helyzetben is azok voltak, az előrejelzéseik folyamatosan beváltak. 100 százalékos találati pontossággal eltalálták a folyamatokat, ha volt is 1-2 hét eltérés – mondta Orbán Viktor a műsorvezető Nagy Katalin kérdésére, hogy az elmúlt időszakban volt-e olyan, hogy mellélőttek a járványügyi szakemberek az előrejelzésükkel.

A miniszterelnök azt mondta, át kell nézni újra a vezénylési listákat, a a vezényléssel együtt járó szálláshelyeket is ellenőrizni kell “Újra azt a készültségi  állapotot kell visszahozni, ami áprilisban és novemberben jellemzett bennünket”- jelentette ki Orbán Viktor.

Az oltópontokon lesz elég orvos, mert ott a háziorvosok adják az oltást – mondta a miniszterelnök Nagy Katalin kérdésére.

A baloldalon oltásellenesek, bizonytalanságot szítanak, le akarják beszélni az embereket az oltásról – jelentette ki. De ő mindenkit arra kér, hogy regisztráljon, oltassa be magát.

A hétvégén, a jövő hét elején ő is megkapja az oltást, “én is túl fogok ezen esni” – fogalmazott.

Folyamatos érkezéssel számolhatunk, úgy kell kalkulálnunk, hogy most van 2,6 millió regisztráltunk, húsvétra az összes regisztrált meg fogja kapni legalább az első oltását, ezzel nálunk lesz az EU-ban a legnagyobb az átoltottság- mondta a miniszterelnök.

Arra, hogy igaz-e az, hogy lekötött Moderna vakcinát nem hívtunk le, Orbán Viktor azt mondta: ez „szamárság”, le van kötve 17 millió vakcinánk, „de az unióból lekötött vakcinák nem érkeznek”. Nagy bajban lennénk, ha nem lenne orosz és kínai vakcina lekötve – jelentette ki. A hétvégén ő is sorra kerülhet az oltással – mondta a miniszterelnök, aki a baloldalt, az ellenzéket bírálna nagy felelőtlenségének nevezte, hogy a vakcina ellen kampányolnak.

Felemás – válaszolt a könnyítésre vagy az esetleges szigorításra vonatkozó kérdésre. Mint mondta, ha van olyan, hogy az egyik szemünk sír, a másik nevet, mint a mesében: egyszerre kell arról beszélni, hogy nyitás, érkeznek a vakcinák, viszont a másik görbe, az újrafertőzöttek száma meg felfut.

Egyszerre kell megbeszélni, hogyan lazítsunk és ugyanakkor betartsuk a korlátozásokat. A következő napok döntik el, hogy kell-e szigorítani.A határokon mindenképpen szigorítani kell.
Az üzleti célú Európán kívüli utazásokat radikálisan szigorítani kell és ennek kidolgozására kérte a miniszterelnök az operatív törzset.

Az Európán kívüli egzotikus utazásokat radikálisan korlátozni kell, az üzletemberek esetében is, mert ha behurcolják ide még a dél-afrikai mutánst is, „akkor készek leszünk” – jelentette ki Orbán Viktor annak kapcsán, hogy sokan kérnek különböző oltásokat, mert egzotikus országokba akarnak utazni.

Németországban napvilágot láttak a Bizottság által kötött szerződések- jól tárgyalt a bizottság, mert olcsóbban vették, viszont időt vesztettek vele. Ő nem akarja fenéken billenteni a Bizottságot, inkább védi őket, tegye a dolgát. De mindeközben nem lehet csak egy lábon állni, nemzeti hatáskörben álló engedélyezés körében behoznak minden vakcinát. Ezért lesz pár napon belül Magyarország a legjobban átoltott európai ország, mert van kínai és orosz vakcina.

Arra, hogy tényleg kérnek-e számot Moszkvához, Orbán Viktor  a diplomácia vannak iratlan szabályaira hivatkozva azt mondta, a folyosói beszélgetésekről nem ildomos információkat kiadni. Itt okos, komoly vezetőkről van szó, ők is szenvednek – tette hozzá a miniszterelnök.

A gazdaság újraindítása kapcsán Orbán Viktor kijelentette, hogy a harmadik hullám sok tízezer ember munkahelyét veszélyezteti, nagyon sokan bizonytalan helyzetben vannak és senkit sem hagyhatnak az út szélén. Most úgy látja, hogy megvannak az eszközeik arra, hogy a támogatásokat nem csak az újranyitásig, hanem az ezt követő egy hónapon belül is megadják.

Az egy évvel ezelőtti helyzethez képest 55 ezren dolgoznak kevesebben – a kormánynak ennyi munkahelyet kell létrehoznia a következő 2-3 hónapban. “Ezt vállaltam, körömszakadtáig dolgozni fogok majd”- mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az ezzel kapcsolatos bejelentésre pár napon belül lehet számítani.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: