Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bomba hírt szállított a Telex, nem először támadhatott már politikai alapon a csepeli vélelmezett késsel támadó. 2018-ban egy újságírót, 2019-ben pedig az MSZP egyik képviselőjét támadta meg Ó. Bence, így a csepeli támadás volt neki a harmadik. 

Bomba hírként robbant a sajtóban, hogy egy férfi csütörtökön reggel valószínűleg egy késsel sebesítette meg egy utas arcát a 151-es buszon, mert a nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló Free SZFE maszkot viselte.

Az időközben elfogott férfi, Ó. Bence, ahogy a Telex fogalmazz, a tegnapi támadás után elfutott, és valószínűleg ő futott el akkor is, amikor 2018. április 8-án egy újságíróval került komolyabb összetűzésbe.

Ó. Bence mostani elfogása. Már háromszor támadhatott politikai alapon.

Az egyik vezető hírportál munkatársa a Corvin-negyednél tudósított az országgyűlési választásról, amikor észrevette, hogy valaki feltűnően nagy hévvel tépkedi le ez egyik ellenzéki jelölt választási plakátjait a megállóban. A telefonjával készített fotókat, hogy azokat beküldje a szerkesztőségnek.

Percről percre tudósítottunk, gondoltam elküldöm a képeket azzal, hogy «️megy a műsor a Corvinnál». Akkor jött oda hozzám és megpróbálta kicsavarni a kezemből a telefont, aztán bekapta a bal hüvelykujjamat és hosszan ráharapott. Csak azután engedett el, hogy mondtam, kitörlöm a képeket – nyilatkozta a Telexnek az újságíró, aki a nevét azért nem vállalja, mert már más szakmában dolgozik.

A férfi ezután felszállt a 4-6-os villamosra, Ó. Bence viszont követte, szidni és köpködni kezdte az újságírót, majd azzal gyanúsította meg, hogy a dulakodás közben miatta esett le a napszemüvege, ami össze is tört.

Miután azzal fenyegette meg, hogy „hazáig követi és megöli”, az újságíró vészjelzővel megállította a villamost, de mire a rendőrök és mentők kiértek a Mester utcai megállóba, Ó. Bence elfutott.

Bár a mentők szerint csak nyolc napon beüli sérülést szenvedett, a volt újságíró még hetekig járt kötözés cserére, sebtisztításra és a körme is leesett. Komolyabb ügy ebből végül nem lett, ő úgy tudja, a rendőrök nem is keresték a támadóját. Erre rákérdeztük a BRFK-nál, ha válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

2019-ban is támadt Ó Bence,  április 18-án, az Európai Parlamenti választási kampányban az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáinak ment neki a Móricz Zsigmond körtéren.

Az akkori nyilatkozatokból kiderül, hogy a  a férfi az egyik szocialista „idősebb aktvitanőt elkezdte lelocsolni a palackban lévő piros löttyel, majd hozzávágta a palackot, miközben hangosan szidta az MSZP-t.

Torzsa Sándor, az MSZP ifjúsági szervezetének, a Societasnak az elnöke ekkor lépett oda megvédeni a társát, mire a férfi nekitámadott: „nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott.

Bár a támadó itt is elfutott a helyszínről, de a rendőrök ekkor viszont már elfogták a férfit, garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatására.

Az ügy azóta a bíróságra került, a Fővárosi Törvényszéken a Telex rákérdezett, hol tart most a büntetőügy de egyenlőre választ nem kaptak.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: