Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese Facebookon közölt egy írást, melyből kiderül a  fideszes munkahelyvédelem eredménye: egy hónap alatt 97 ezer fővel kevesebben dolgoznak – 80%-os bértámogatást, most -írja.

Orbán Viktor még most is büszkén hirdeti, hogy „remekül megvédték a munkahelyeket” azonban, hogy mennyire is remek ez a teljesítmény azt a KSH legújabb adatai mutatják meg: decemberről januárra 97 ezer fővel csökkent a foglalkoztatottak száma.
A képmutató önfényezés remekül megy a Fidesznek azonban minden másban szégyenteljesen teljesít.

Több ezer milliárdot szórt szét a kormány a gazdaságvédelemre hivatkozva ennek ellenére a számok mégis azt mutatják, hogy a válság újabb hulláma érte el a munkaerőpiacot. Egy hónap alatt közel 100 ezren veszítették el a munkájukat, mellettük nagyjából 150 ezren már semmilyen támogatásra nem számíthatnak az államtól és azt továbbra sem tudhatjuk, hogy még mennyien kényszerültek részmunkaidős foglalkoztatásba. Ezt tudja felmutatni a Fidesz a munkahelyek védelmében, ezt pedig nem lehet máshogyan értékelni, mint a magyar családok és dolgozók elárulásaként.

Úgyhogy miniszterelnök úr, most kell szerénynek lenni, mert most van mire
Senki sem tudja, hogy meddig fog elhúzódni a válság, azzal viszont mindenki tisztában van, hogy legfeljebb 3 hónapig számíthat a kormány szűkmarkú támogatására. Ez azonban nem maradhat így, hazug propaganda helyett érdemi segítségre van szükség.

Az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, továbbá a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítséget kell nyújtani.

A kormánynak 80%-os bértámogatást kell biztosítania! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra.

Továbbá gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: