Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Dr. Kökény Mihály, aki korábban volt hazánk egészségügyi minisztere és a Világ Egészségügyi Szervezeteben (a WHO-ban) is hosszú ideig vezető tisztséget töltött be, most Facebookon tette helyre Orbán okoskodását. Íme:

Egyre felháborítóbb, ahogyan a járványügyben (is) dilettáns miniszterelnök péntekenként igét hirdet a szebb napokat élt Kossuth rádió mikrofonállványának.

Néhány gyöngyszem tegnapról (február 26.) és megjegyzéseim:
1. “Azt a számot kell most ismét nézni, hogy hány üres ágy van egyáltalán a kórházakban és mennyi lélegeztető készülékkel felszerelt ágyunk van”. Orbán úr, téved. Minden ágy annyit ér, amennyi szakorvos és szakdolgozó végzi az ott ápolt betegek ellátását. Kevés az intenzív terápiás szakorvos, szakasszisztens, akiket nem lehet pótolni vezényelt szemészekkel vagy reumatológusokkal.

2. “A kérdés megint az, hogy a magyar egészségügy teherbíró képessége, orvosaink, ápolónőink odaadása, helytállása, az eszközeink elégséges volta mind együtt képessé tesz bennünket a védekezésre vagy sem” Ön nem tudja, Orbán úr, hogy az egészségügyi dolgozók feje fölött Damoklész kardjaként függ az új jogszabályba lépés kényszere, összes kötöttségével együtt? S ne felejtsük, hogy az orvosok legalább kaptak béremelést, a nővérek juttatása alig emelkedett. Be kellene fejezni a hivatástudat, felemlegetését. S érdemi támogatást kell adni, azonnal felfüggeszteni az átalakításokat, amíg nem késő.

3. “Van egy megerősített vezetési rendszerünk, mert minden kórházban egyenruhások is ott vannak a vezetésben”. Miniszterelnök Úr, mikor ébred rá arra, hogy nem az egészségügy militarizálásán múlik a járvány leküzdése? Nem tábornokokon és parancsnokokon műlik, hanem hozzáértő és szakszerű ágazatirányításon, felkészült népegészségügyi szolgálaton, őszinte és teljes körű kommunikáción, stb. Nyilván ezzel tisztában van. Akkor miért hagyja, hogy a Rogán agit.prop emberei ostobaságokkal vezessék meg?

4. “Ha most nem lenne itt az orosz meg a kínai vakcina, akkor nagy bajban lennénk”. Magyarország eddig a teljes lakosság 5,8, a keleti vakcinát nem alkalmazó lengyelek népességük 5,5 százalékát oltották be legalább egyszer. A teljes (két oltásos) immunizációban a lengyelek 3,1, mi 2,5 százaléknál tartunk. Miről beszélünk?

5. “Felelőtlenségnek tartom a magyarországi politikai szereplők egy részének a viselkedését, nevezzük nevén, itt a baloldalról beszélek: oltásellenesek, folyamatosan álhíreket gyártanak, folyamatosan bizonytalanságot szítanak…” Bűnbakot kijelölni, másokat vádolni azt nagyon megtanult, miniszterelnök úr. De 133 bátor harcosa megakadályozta, hogy parlamenti vizsgáló bizottság folytasson tényfeltáró vizsgálatot a járványkezelés tapasztalatairól.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: