Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma, amikor a koronavírus áldozatainak száma megközelítette a drámai 15 ezres számot, újra és megint emlékeztetnünk kell magunkat: a számok és adatok mögött életek és sorsok vannak, emberek, akik szerettek és akiket szerettek. Egy közepes városnyi magyar ember életét vette el ez az átkozott vírus, minden egyes elveszett élet pótolhatatlan hiány- írja a Karácsony Gergely Facebook

És nincs vége… Kiélezett pillanatban vagyunk. A harmadik hullám belobbant, a vírus új mutációi a fertőzés gyorsabb terjedését okozzák éppen akkor, amikor érthető módon vészesen fogy a türelem, a korlátozások miatti fáradtság, a vágy, hogy visszatérjünk a normális életünkhöz, és az igény, hogy mielőbb a gazdaság is visszazökkenjen a rendes kerékvágásba. Az egyetlen megoldás, az oltás már elérhető közelségben van, de még mindig rengeteg a bizonytalanság, az oltási folyamat továbbra is inkább zavaros, mint átlátható.

Az új mutációk a nagyobb népsűrűségű helyeken terjednek gyorsabban, ezért kell a városokban, elsősorban Budapesten még az eddigieknél is jobban odafigyelnünk. Mert a folyamatosan romló adatokat látva a várva várt könnyítések helyett sajnos inkább arra kell felkészítenünk magunkat, hogy az emberéletek védelme és az egészségügy működőképességének megőrzése érdekében további korlátozások lehetnek indokoltak. Amire továbbra is nagy szükség lenne, az a tiszta, világos és őszinte beszéd, valamint az együttműködés. Hogy így legyen, a kormánynak sürgősen változtatnia kell a hozzáállásán. Van pár dolog, ami azonnali

Fel kell gyorsítani az oltási folyamatot. Egészen elképesztő, hogy a hírek szerint a kormány nem hívta le a Magyarországnak járó teljes kontingenst a bizonyítottan hatásos Moderna vakcinából. Arra hivatkoznak, hogy ez a vakcina drága, miközben az ára a fele a kínai oltóanyagnak, úgy, hogy az európai engedéllyel rendelkező Moderna vakcinája iránt sokkal nagyobb a közbizalom, mint a kínai vakcina iránt.

Nem is szólva arról, hogy a miniszterelnök pár napja még azt mondta: a pénz nem számít, ha oltásról van szó. Én ezzel, a korábbi véleményével értek egyet, nem a maival. Azt javaslom ezért, hogy először is rendezzék át a közköltéseik rendjeit, hiszen van ott pénz, ahol százmilliárdok mentek el magánalapítványok támogatására, vadászkiállításra meg motorversenyre.

Hívják le a teljes keretet, ha eddig nem tették, és adják át a szükséges mennyiséget Budapestnek, mi megoldjuk a fővárosiak oltását. Alighanem készen áll erre a nagyvárosi önkormányzatok többsége is. Megengedhetetlen, hogy a kormány késlekedése miatt ne gyorsuljon föl az oltási folyamat. Újra mondom: vonják be az önkormányzatokat mindannyiunk érdekében.

Fel kell függeszteni, akár leállítani az orvosok jogállasának megváltoztatásával kapcsolatos folyamatot. Semmiféle bizonytalanság, semmiféle zavar nem megengedhető most, amikor az egészségügy várhatóan még az eddigieknél is komolyabb terhelés elé néz.

Az oltási folyamat felgyorsulásáig növelni kell a tesztkapacitás, ingyenes teszteket kell biztosítani széles körben, hogy erre van komoly igény, azt a tegnap lezárult budapesti ingyenes tesztelési folyamat is bizonyította. Miként bizonyította azt is, hogy szükség is van rá: a tesztelési adatok a Fővárosi Önkormányzat ingyenes tesztelése esetén is romló tendenciát mutattak.

Miután több iparágban már tényleg a tartalékaik végső kimerüléséről számolnak be a vállalkozások, és mivel várhatóan még hosszú hetekre vagyunk a korlátozások feloldásától ezért a kormánynak új, célzott, gyors és mindenfajta politikai megkülönböztetéstől mentes támogatási formákat kell kidolgoznia. És nem is kell föltalálnia semmit, csak azokat a bértámogatási formákat, munkanélküli támogatásokat kell bevezetnie, amelyeket szerte Európában megléptek már a kormányok, de a magyar kormány még mindig adós ezekkel.

Szükségesnek látszik az otthoni munkavégzés feltételeinek további könnyítése.

Az önkormányzatok készen állnak az együttműködésre. Addig is, azt kérem mindenkitől, még tartsunk ki, tartsuk magunkat a mégoly nehezen elviselhető szabályokhoz, vigyázzunk egymásra, vigyázzunk az idősekre és vigyázzunk magunkra továbbra is


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: