Orban Viktor az Európa Parlament ülés után. via politico
Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A német jobboldal konzervatív pártja, a CDU csattanós választ adott Orbánnak a zsarolására:  ha a Fidesz menni akar, ugyan miért tartóztatnák őket?

Közben az osztrák parlament alelnöke  is kijelentette: nem hagyják, hogy Orbán zsarolja őket.

A Politico összefoglalója szerint azok, akik már egy jó ideje ki akarják zárni Orbánékat a pártcsaládból, most úgy érzik, számukra lejt a pálya – írja a Politico összefoglalójára hivatkozva a 444.hu.

A lapnak nyilatkozott Othmar Karas osztrák EP-képviselő és a parlament alelnöke, aki elmondta, nem fogják hagyni, hogy Orbán zsarolja őket, és a tervek szerint haladnak előre a nemrég napirendre került szabálymódosítással.

Egy Twitter-posztban a német CDU-s EP-képviselő, Dennis Radtke is arra utalt, hogy ha a Fidesz menni akar, ugyan miért tartóztatnák őket.

Vasárnap tette közzé Novák Katalin azt a levelet, amit Orbán Viktor írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének. Ebben Orbán, elébe szaladva a Fidesz szankcionálásának, közölte, hogy ha a Néppárt elfogadja azt a módosítást, ami alapján felfüggeszthetnék a Fidesz tagjait, akkor inkább kilépnek.

Az új szabály lényege az, hogy a frakció egy teljes delegációt is felfüggeszthetne, egyetlen szavazással. Eddig csak egyénenként szavazhattak a frakció tagjainak sorsáról.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: